Øster Gingsholm
Per Vestergård
Gingsholmvej 3
9330  Dronninglund

Ring først til Per Vestergård på 6174 6091 og lav en aftale.

Du og Per Vestergård modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Øster Gingsholm

Her på gården producerer Per og Annette økologisk mælk. De købte gården i 1987. Der er 5 ansatte, hvoraf en af dem er sønnen Niels. Udover Øster Gingsholm hører der to andre gårde til produktionen.

Landmanden fortæller

"Jeg har altid villet være landmand, og synes det er vigtigt at vise gården frem, så de besøgende kan se det moderne landbrugserhverv i praksis."

Dyrene og markerne

Der er 370 malkekøer og et antal kvier på gården. Køerne malkes 34 af gangen i en stor malkekarrusel. Det tager to mand cirka 2,5 timer. Køerne giver cirka 8.000 liter mælk om dagen. Den økologiske mælk sælges til Arlas mejeri i Aalborg eller eksporteres til Tyskland, hvor den sælges som drikkemælk syd for grænsen. Når kviekalvene (hunkalvene) bliver for store til kalvehusene, flyttes de til nabogården. Tyrekalvene sælges 2-4 uger gamle til en landmand, der opdrætter tyre til kødproduktion.

Der hører 430 hektarer jord til produktionen. Det er næsten det samme som 860 fodboldbaner. Nogle af markerne bruges til afgræsning, da økologiske kvæg skal være på græs mindst 200 dage om året, hvis vejret tillader det. Per har et samarbejde med to andre økologer, så de dyrker græs og korn i fællesskab.