Hovmarksgaard
Lars Peter Simonsen
Landbolystvej 11
9330 Dronninglund

Ring først til Lars Peter Simonsen på 2178 3522 og lav en aftale.

Du og Lars Peter Simonsen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Hovmarksgaard

Her bor Lars Peter og Kirsten. De er 3. generation på gården, som de købte halvpart i i 1986 med Lars Peters forældre. I 1999 overtog de den selv. Lars Peter og Kirsten står for det daglige arbejde på gården med hjælp fra børnene Mette og Niels Erik samt en deltidsansat.

Landmanden fortæller

"Vi synes det er spændende at have besøg på gården og vise hvor fødevarerne kommer fra. Vi synes det er vigtigt at børn og unge ser hvordan dyrene har det, og hvordan svineproduktion foregår."

Dyrene og markerne

Der er 300 løsgående søer på gården. De får tilsammen 7.500 smågrise om året. Smågrisene bliver fravænnet, når de er omkring 5 uger, hvor de kommer til en såkaldt klimastald. Her går de, til de er 12 uger og vejer ca. 30-35 kilo. Nu er de slagtesvin og skal fedes op, til de vejer 115 kilo i slagtesvinestalden. Grisene sælges til Danish Crown i Sæby.

Udover arbejdet i stalden råder Lars Peter og Kirsten over 147 hektar jord. Det er næsten det samme som 294 fodboldbaner. På markerne dyrkes raps til rapsolieproduktion og korn, som bruges til foder til grisene.

Der er 4 km til Dronninglund Skole, 4 km til Dronninglund Friskole, 2 km til Try Efterskole, 10 km til Hjallerup Skole og 2,5 km til offentlig bus ved Dronninglund Slot.