Østergård
Tamholt
9300 Sæby
Ca. 1,3 km / 3 km til Sæby

Ring først til Flemming Gadensgaard på 4045 8658 og lav en aftale.

Du og Flemming Gadensgaard modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Østergård

På Østergård bliver der produceret smågrise.  På gården bor Marian og Flemming Gadensgaard med deres tre børn Jakob, Sofie og Jonas. Flemming står selv for det daglige arbejde sammen med to medhjælpere og sin far. I ferier og høst hjælper resten af familien også gerne til.

Landmanden

"Hej, jeg hedder Flemming, og jeg er landmand her på Østergård! Min bedstefar købte gården i 1925 og solgte den til min far i 1966. Vi overtog i 1998. I starten var der både køer og grise, men nu har vi kun grise og markerne. Det bedste ved at være landmand er det frie liv med dyr og naturen. Jeg ved ikke noget bedre, end når vi er i marken, og så kommer familien med f.eks. aftensmad, og vi sidder der og hygger os sammen i kanten af marken. Så er det dejligt at være landmand. Eller når min far kommer og hjælper, og vi så kan hjælpe hinanden alle generationer - det tror jeg, er sundt.”

Dyrene og markerne

Der er omkring 450 søer, som producerer 11.000 smågrise om året på Østergård. Når grisene vejer omkring 30 kilo, bliver de solgt til en anden landmand, som feder dem op til slagtesvin. Slagtesvinene bliver solgt til slagteriet i Sæby, når de vejer omkring 115 kilo. Udover grisene er der en hund og nogle katte på gården.

Der hører 100 hektar jord til Østergård. Det er det samme som 200 fodboldbaner. På markerne bliver der dyrket korn og raps. Kornet bliver bl.a. brugt til foder, mens rapsen bliver solgt til foderstoffen og brugt til rapsolie.

Læs mere om Østergård på deres facebookside.

»Vi har transponderfodring af søerne. Kom og hør hvad det er.«

- Flemming Gadensgaard, Landmand