Højvang
Trustrupvej 33
8940 Randers SV
Ca. 1,4 km

Ring først til Jens Aage Skipper på 4050 8223 og lav en aftale.

Du og Jens Aage Skipper modtager hver en kopi på mail.

Råhygge og rådyr på Højvang

Jens Aage Skipper bor sammen med Inge Thomsen på Højvang. Inge er efterlønner og passer godt på hus og have, mens Jens Aage tager sig af bedriften sammen med en fast medhjælper. Jens Aage overtog i 1992 gården fra sin forældre, og seks år senere gik han over til økologi. Det betyder noget for ham, at det er hans barndomshjem:

”Det forpligter da, men det er også rart, at jeg kender det hele ud og ind. Både bedriften og omegnen”, fortæller han om gården, der ligger på en bakketop i landsbyen Trustrup, som egentlig kun er fire gårde og tre huse.

På Højvang huser stalden fedekvæg, som Jens Aage passer sammen med medhjælperen. Besøgende må gerne prøve at klappe kvæget, ligesom Jens Aage også godt vil lade alle prøve at sidde i en af hans fire traktorer. Hvis det er godt vejr, spises madpakken i haven, hvor der også er en legeplads. Hvis det regner, er det hyggeligere at sidde på høloftet.

Dyreliv

På markerne rundt om gården dyrker Jens Aage foder til dyrene og også lidt korn, som han sælger. Især græs og ærter lokker råvildt til, men de spiser ikke så meget af afgrøderne, at det gør noget.

Når man skal besøge Højvang, skal man gå en lille kilometer på en utrafikeret grusvej fra bussen, og så kan man prøve at kigge efter rådyrene, harerne, fasanerne og agerhønsene, som Jens Aage tit ser på sine marker.