Stakildgaard
Lyngvej 6
Skringstrup
8832 Skals

Ring først til Jakob Gade på 2129 9014 og lav en aftale.

Du og Jakob Gade modtager hver en kopi på mail.

Index 2017

Hej lærer i Region Midtjylland, der deltager med en klasse i Index 2017 designudfordringen. Denne gård er orienteret om Index 2017 og tager gerne mod besøg af lærere og elever, der arbejder med årets udfordring.

Velkommen til Stakildgård

Her bor Jakob og Nita sammen med deres tre børn; Katrine, Louise og Mads. De producerer mælk til Arla, der forarbejder den til mejeriprodukter på Hobro Mejeri. Jakob og Nita står for det daglige arbejde på gården sammen med en fodermester.

Landmanden

"Vi hedder Jakob og Nita. Vi har boet på gården siden 2006. Det første år var vi ansatte hos Jakobs onkel. Året efter gik vi i samarbejde med ham. I 2010 har vi købt hele gården selv. Vi kan godt lide at arbejde med landbruget og dyrene, da det giver mange udfordringer i det daglige. Derudover er det fint for familien at det meste arbejde foregår derhjemme. Vi arbejder på at få 300 køer med 4 malkerobotter i nær fremtid."

Dyrene og markerne

Der er cirka 200 røde malkekøer på gården. Herudover er der næsten lige så mange kalve og kvier. I gennemsnit giver hver ko cirka 30 liter om dagen. Udover køerne og ungdyrene der er også hunde og katte på gården.

Der hører 140 hektar jord til gården. Det er næsten det samme som 280 fodboldbaner. Meget af jorden dyrkes med majs og græs, der høstes og ensileres til foder til køerne. Derudover er der græsmarker til afgræsning af køer, kvier og kalve.

Det er muligt at komme hertil med offentlig transport. Nærmeste stoppested ligger 500 m herfra. Der går bus fra Skals til Skingstrup. Himmerlandsstien kan også benyttes. Det tager 10 minutter at cykle fra Skals til gården.

Skoler i Silkeborg eller Viborg Kommune kan søge om tilskud på max 1000 kr. til transport i forbindelse med gårdbesøg. Kontakt Berit Villadsen, Landboforeningen Midtjylland, på tlf. 8728 2593 eller mail bvl@lmo.dk.

Der er mulighed for at komme hertil med offentlig transport. Nærmeste stoppested ligger 500 m herfra. Der går bus fra Skals til Skingstrup. Himmerlandsstien kan også benyttes, det tager 10 minutter at cykle fra Skals til gården.