Vranumlund
Vranumvej 5
Almind
8800 Viborg

Ring først til Ulla Rasmussen på 2299 2504 og lav en aftale.

Du og Ulla Rasmussen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Vranumlund

På Vranumlund bor Ole og Ulla med deres 3 børn, Jette, Bente og Steffen. Ole har tidligere været lastbilchauffør, og Ulla er uddannet agronom, men begge arbejder nu på gården. I starten var Ole ansat af sin mor, men siden 1998 har de haft gården, som er Oles fødehjem. Ole og Ulla driver gården med hjælp fra 4 ansatte.

Landmanden

"Vi har begge prøvet at arbejde med andet end landbrug, men synes, at det er godt at arbejde med landbrug og grise. Vi synes, det er spændende at modtage besøg og fortælle om erhvervet ved at vise gården og produktionen frem."

Dyrene og markerne

På gården er der søer og smågrise. Der er 500 søer, som tilsammen får cirka 15.000 smågrise om året. 2/3 af smågrisene fedes op på gården. Det bliver alt i alt til 10.000 slagtesvin. Resten sælges til andre landmænd med slagtesvin. Ole og Ulla har endnu en gård, hvor de fleste slagtesvin fedes op. Udover grisene er der 16 Hereford ammekvæg og deres kalve, som går på markerne lige uden for stuehuset. Der er også flere katte og deres killinger.

Der hører 400 hektar jord til gården. Det er næsten det samme som 800 fodboldbaner. På markerne dyrkes primært afgrøderne korn og raps.

Skoler i Silkeborg eller Viborg Kommune kan søge om tilskud på max 1.000 kr. til transport i forbindelse med gårdbesøg. Kontakt Berit Villadsen, Landboforeningen Midtjylland, på tlf. 8728 2593 eller mail bvl@lmo.dk.
Skolebus 711 kører fra Hald Ege Skole på hverdage til Vranumvej. Derfra er der ca. 500 m gang til ejendommen. Bus 713 kører til Hald Ege Skole fra Viborg by.