Lystbjerggaard
Sandvadvej 36
Nortvig
8766 Nørre Snede

Ring først til Ole Lind på 4018 1353 og lav en aftale.

Du og Ole Lind modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Lystbjerggaard

På Lystbjerggaard driver Annette og Ole en konventionel mælkeproduktion. De købte gården i 1993, og dengang var der 55 køer i bindestald. Siden blev der i 2002 bygget en stald med plads til 160 køer. I 2008 blev stalden bygget større, og i dag er det fire malkerobotter, der sørger for, at køerne bliver malket. Selv om de fire malkerobotter sørger for malkningen af køerne, er der stadig mange andre ting på gården, der skal laves. Annette og Ole har derfor to fastansatte medhjælpere på gården. De laver bl.a. en del af arbejdet i marken.

Dyrene og markerne

Der er 275 malkekøer på gården. De giver mere end tre millioner liter mælk om året. Mælken bliver leveret til Arla, hvor den bl.a. bliver til ost.

Udover arbejdet i stalden driver ægteparret 400 hektar jord. Det er næsten det samme som 800 fodboldbaner. Afgrøderne på markerne er bl.a. majs, græs og korn. Majs og græs bliver brugt til at fodre køerne med, mens det meste af kornet bliver solgt videre til andre landmænd.

Landmanden fortæller

”Jeg havde egentlig troet, at jeg skulle være mekanikker, men det var svært at få en læreplads. I stedet fik jeg en læreplads på en gård, og sådan endte jeg med at blive uddannet landmand. Jeg har altid været glad for at arbejde med dyr, og jeg har været ansat som fodermester i nogle år, inden vi købte Lystbjerggaard. Som landmand kan jeg selv bestemme og tilrettelægge min arbejdsdag, og jeg er samtidig selv ansvarlig for gården og dyrene - der er både stor frihed og et stort ansvar”.

Bedriften er testgård for Herd Navigator. Det er et system, som via mælkeprøver kan bestemme om den enkelte ko er i brunst, eller er på vej til at blive syg.

Har I brug for transport i forbindelse med gårdbesøget? Kontakt Anne-Marie Kjær fra Østjysk Landboforening på telefon 7658 7451 og hør mere.

Alternativt stopper busrute 215 (Vejle-Nr. Snede-Silkeborg) på hovedvejen, hvorfra der er ca. 1,5 km. grusvej til gården.

»Har I problemer med transport til gården? Kontakt Anne-Marie Kjær på tlf. 7658 7451.«

- Ole Lind, Landmand