I/S Torp Søgård
Torp
8752 Østbirk
500 m.

Ring først til Peter Mortensen på 2063 1999 og lav en aftale.

Du og Peter Mortensen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til I/S Torp Søgård

På gården driver Søren og Peter Mortensen en konventionel mælkeproduktion. De er 4. generation på gården, som de har drevet siden 2002. Søren bor på gården med Tina og deres pige Anne Louise. Peter bor 1,5 km fra gården med sin kone Lisbeth og børnene Espen, Simon og Anne Vibe.

Dyrene og markerne

Der er 210 malkekøer og cirka lige så mange ungdyr (kvier og kalve) på gården. De producerer tilsammen cirka 5.500 liter mælk om dagen. Mælken sælges til Arla, der henter den hver anden dag. Den bliver kørt til mejeriet i Taulov eller Rødkærsbro og indgår i produktionen af ost.

Udover arbejdet i stalden driver brødrene 210 hektar jord. Det er næsten det samme som 420 fodboldbaner. På markerne dyrker de græs og majs, som ensileres og bruges til foder. Derudover dyrkes korn, som høstes og sælges.

Der er også 4 heste, en hund og nogle katte på gården.

Landmanden

"Vi har altid ønsket at arbejde sammen. I 2008 købte vi 3 malkerobotter, hvilket letter det daglige arbejde, og når vi er to, kan vi bedre holde fri med god samvittighed, fordi vi ved at den anden har styr på det."

Skolebus fra Nimb holder 500 m fra gården.

Har I brug for transport i forbindelse med gårdbesøget? Kontakt Anne-Marie Kjær fra Østjysk Landboforening på telefon 7658 7451 og hør mere.

»Vi har altid ønsket at arbejde sammen. I 2008 købte vi 3 malkerobotter, hvilket letter det daglige arbejde, og når vi er to kan vi bedre holde fri med god samvittighed, fordi vi ved at den anden har styr på det«

- Søren og Peter Mortensen