Go-Gris
Jonas Würtz
Sattrupvej 12
8752 Østbirk

Ring først til Jonas Würtz på 4084 0510 og lav en aftale.

Du og Jonas Würtz modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Go-Gris

Go-Gris er et interessentskab ejet af fem ejere; tre yngre og to ældre landmænd, som er i gang med et glidende generationsskifte. De driver syv gårde med svineproduktion. Den ene af dem er gården Evasminde.

Dyrene og markerne

På gården er der 1.000 søer, som tilsammen producerer 35.000 smågrise om året. Staldene er topmoderne. Der er løsdrift både i drægtighedsstalden og i størstedelen af farestaldene. Når smågrisene er store nok til at komme fra moderen, bliver de kørt til en af de andre gårde, hvor de fedes op til slagtesvin på cirka 110 kilo.

Udover arbejdet i staldene driver landmændene i alt 630 hektar jord. Det er næsten det samme som 1.200 fodboldbaner. På markerne dyrker de korn, hestebønner, raps og græsfrø. Korn og hestebønner bliver brugt som foder til grisene. Raps bliver brugt olie, og græsfrø bliver solgt som udsæd til græsplæner, golfbaner og fodboldbaner.

Landmanden

"Jeg kan godt lide at være landmand og være med til at producere nogle sunde fødevarer. Jeg elsker at arbejde med dyr og se, når de trives. Vi lever af, at dyrene har det godt! Det er udfordrende at være selvstændig, og derfor er det en fordel, at vi er flere, der samarbejder, fordi vi supplerer hinanden godt i det daglige."

Du kan læse mere om Go-Gris på deres hjemmeside.

Har I brug for transport i forbindelse med gårdbesøget? Kontakt Anne-Marie Kjær fra Østjysk Landboforening på telefon 7658 7451 og hør mere.

»Vi bor meget tæt på Danish Crown slagteriet i Horsens. En kombination af et besøg hos os og et besøg hos Danish Crown giver en unik oplevelse af fødevarers vej fra jord til bord.«

- Jonas Würtz, Landmand