Oleslund
Langgade 21
Lund
8700 Horsens

Ring først til Ole Hedelund Poulsen på 2465 9519 og lav en aftale.

Du og Ole Hedelund Poulsen modtager hver en kopi på mail.

Index 2017

Hej lærer i Region Midtjylland, der deltager med en klasse i Index 2017 designudfordringen. Denne gård er orienteret om Index 2017 og tager gerne mod besøg af lærere og elever, der arbejder med årets udfordring.

Velkommen til Oleslund

Her på Oleslund bor Helen og Ole. Det har de gjort siden 1981. De driver gården som en konventionel mælkeproduktion og leverer mælk til Arlas mejeri i Rødkærsbro. Helen og Ole står for det daglige arbejde på gården sammen med 1-2 elever.

Dyrene

Der er 100 jerseykøer i løsdrift og cirka lige så mange kvier og kalve på gården. "Hunkalvene" bliver til malkekøer, mens tyrekalvene fedes op og sælges som slagtekalve. Noget af kødet forarbejdes og sælges i egen gårdbutik, som ligger i forlængelse af stuehuset. Udover kalvekød sælger Helen også kager og is, som hun selv producerer.

Udover arbejdet i stalden har Helen og Ole også planteproduktion. På markerne dyrkes majs og græs til foder samt korn, der sælges.

Landmanden

"Når man har et landbrug er dagene aldrig ens. Der er hele tiden forskellige udfordringer, man som selvstændig skal forholde sig til. Det er desuden dejligt at arbejde i den fri natur med dyr og marker."

Det tager cirka 10 min. at gå hertil fra stoppestedet ved bageren/brugsen i Lund. Bus til og fra Brædstrup, Silkeborg, Herning kører normalt flere gange i timen.

Har I brug for transport i forbindelse med gårdbesøget? Kontakt Anne-Marie Kjær fra Østjysk Landboforening på telefon 7658 7451 og hør mere.

»Når man har et landbrug er dagene aldrig ens. Der er hele tiden forskellige udfordringer, man som selvstændig skal forholde sig til. Det er desuden dejligt at arbejde i den fri natur med dyr og marker.«

- Ole Hedelund Poulsen