Bøgeballe
Birgit Jensen
Gothenborgvej 2
8653 Them

Ring først til Birgit Jensen på 2490 9319 og lav en aftale.

Du og Birgit Jensen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Bøgeballe

På Bøgeballe bliver der produceret mælk. Mælken bliver solgt til Them Mejeri, hvor den indgår i den daglige produktion af ost. Bøgeballe ligger smukt i det naturskønne område nær Silkeborg søerne, og her bor Birgit og Bent Jensen. Sammen har de fem børn, der hjælper forældrene med at drive gården. Der hører i alt 100 hektar jord til Bøgeballe. Det er det samme som 200 fodboldbaner. På markerne dyrkes korn og græs, som blandt andet bliver brugt til foder.

Landmanden

”Hej! Vi hedder Birgit og Bent, og vi er landmænd her på Bøgeballe. Bents far købte gården i 1981, og siden har vi drevet landbrug her. At være landmand er ensbetydende med frihed. Samtidig tager vi ansvar for dyr og natur. Vi nyder, at det er vejret og dyrene, der bestemmer, hvad der skal laves og ikke os!”

Dyrene

Der er i alt 60 køer og 60 kvier på Bøgeballe. Køerne giver omkring 1.500 liter mælk om dagen. Når køerne skal slagtes, bliver de solgt til slagteri DLK i Århus. Udover køer og kvier er der tre hunde, to katte og en hest på Bøgeballe.

Skoler i Silkeborg eller Viborg Kommune kan søge om tilskud på max 1000 kr. til transport i forbindelse med gårdbesøg. Kontakt Berit Villadsen, Landboforeningen Midtjylland, på tlf. 8728 2593 eller mail bvl@lmo.dk.
»Vi nyder, at det er vejret og dyrene, der bestemmer, hvad der skal laves og ikke os.«

- Birgit Jensen, Landmand