Midtjysk Vildtfarm
John Papsø
Duelundvej 7
8620 Kjellerup

Ring først til John Papsø på 4018 3213 og lav en aftale.

Du og John Papsø modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Midtjysk Vildtfarm

Her på gården driver Marlene og John Papsø en mink- og vildtfarm. De producerer mink, agerhøns og fasaner. Parret købte gården i 1990, som dengang blev drevet som en mælkeproduktion. Siden har de bygget deres mink- og vildtproduktion op. Først med vildtproduktion og fra 1995 også med minkproduktion. I begyndelsen var Marlene og John udearbejdende, men nu arbejder de begge på gården sammen med 6 ansatte.

Hverdagen på farmen

Der er 4000 minktæver på farmen, som producerer i alt cirka 20.000 skind. Marlene og John har eget pelseri, hvor de også pelser for 3-4 mindre farme.

Minkene parres på naturlig vis i marts, og føder ungerne i maj. Drægtigheden varierer fra 40-70 dage. En minktæve får kun ét kuld hvalpe om året med cirka 5 hvalpe i gennemsnit. Minktæven passer selv sine hvalpe, indtil de er 8 uger gamle. Derefter vænnes hvalpene fra tæven, og sættes ud 2 og 2, når de er 10 uger gamle. Inden da har de lært at drikke vand og æde minkfoder, som primært består af afskær fra fiskefiletfabrikker og biprodukter fra kyllingeslagterier.

Minkene er næsten færdigudviklede i oktober. I november udvælges det følgende års avlsdyr, og de øvrige pelses i november og december. Derefter sælges de via Kopenhagen Furs auktionshus til kunder i hele verden. De største aftagere af minkskind er Kina, Rusland og USA.

I vildtproduktionen har er der 3.000 par agerhøns, som årligt giver 200.000 æg. Marlene og John sælger og eksporterer 50% af æggene. Resten ruges ud på farmen. Produktionen af agerhøns og fasaner sælges primært til udsætning og jagt. Udover arbejdet på gården driver parret 80 hektar med korn. Det er næsten det samme som 160 fodboldbaner.

Læs mere på Midtjysk Vildtfarms hjemmeside.

Offentlig transport stopper ved gården.

Skoler i Silkeborg eller Viborg Kommune kan søge om tilskud på max 1000 kr. til transport i forbindelse med gårdbesøg. Kontakt Berit Villadsen, Landboforeningen Midtjylland, på tlf. 8728 2593 eller mail bvl@lmo.dk.