Havredalsgård
Sall
8450 Hammel
Ca. 1,5 km

Ring først til Michael Jensen på 2072 7799 og lav en aftale.

Du og Michael Jensen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Havredalsgård

På Havredalsgård bliver der produceret mælk, som bliver solgt til Mammen Mejeri. Her produceres oste, der sælges til store dele af verden - bl.a. USA, Spanien, Japan og Grækenland. På gården bor Lene og Michael med børnene Philip, Emilie og Victoria. Både Lene og Michael arbejder på gården. I fritiden spiller Lene basketball, og Michael spiller fodbold, går på jagt og til madlavning. Michael skriver artikler om køer og køers pasning til en avis, der hedder Bovilogisk Tidsskrift. Der er travlt på gården, så Lene og Michael har to ansatte til at hjælpe.

Landmanden

"Hej, jeg hedder Michael, og er landmand her på gården sammen med min kone, Lene. Vi købte gården i 2000 af mine forældre, og vi er fjerde generation her. Det bedste ved at være landmand er friheden til selv at planlægge sin dag - der kommer ikke nogen og siger, hvad man skal gøre. Fritid og arbejde smelter sammen, fordi arbejdet med dyrene og marken også er vores hobby.

Vores børn hjælper til, hvor de kan. De kører fx traktor eller passer køerne og kalvene. Når både Lene og jeg arbejder på gården, er det aldrig et problem, hvis et af børnene er syge og skal passes hjemme. Vores motto er: "Det skal være sjovt at være landmand". Derfor deltager vi bl.a. på dyrskuer med vores køer".

Dyrene

Der er 200 røde malkekøer, kvier og kalve på gården. Køerne går løse i stalden, og kan lægge sig i sengebåse med madrasser, når de trænger til et hvil. De bliver malket tre gange om dagen, kl. 05.30, kl. 14 og kl. 21.30. Hver ko giver omkring 34 liter mælk om dagen.
Michael og Lene går meget op i avl, og planlægger nøje hvilken tyr, der skal være far til de nye kalve. På den måde sikrer de, at de senere bliver gode malkekøer.

På gården er der også en hund, der hedder Jeppe, to heste, der hedder Jessika og Bella, og nogle katte.

Skoler i Silkeborg eller Viborg Kommune kan søge om tilskud på max 1000 kr. til transport i forbindelse med gårdbesøg. Kontakt Berit Villadsen, Landboforeningen Midtjylland, på tlf. 8728 2593 eller mail bvl@lmo.dk.

»Fritid og arbejde smelter sammen, fordi arbejdet med dyrene og marken også er vores hobby.«

- Michael Jensen, Landmand