Bredballegård
mælk, søer, smågrise og slagtesvin
Erik Ravn
Nymarksvej 65
8320 Mårslet

Ring først til Erik Ravn på 5121 0438 og lav en aftale.

Du og Erik Ravn modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Bredballegård

Bredballegård er en del af Jordbrugets Uddannelsescenter Århus. Gården repræsenterer et mindre udsnit af det moderne landbrug. Der er jerseykøer i moderne løsdriftstald, løsgående søer samt slagtesvin. Mælken sælges til Arla, og grisene leveres til Danish Crown. Herudover er der får, høns og flere andre dyr. Der er 30 hektar jord til gården, hvorpå der dyrkes de 4 kornsorter samt majs, græs, energipil mv. Der er tilhørende et mindre skovstykke og vandrestier.

Bredballegård er udgangspunkt for erhvervsuddannelser indenfor landbrug, dyrepasser og maskinstation. Stedet fungerer derudover som besøgslandbrug for skoleelever og har en naturskole med egen naturvejleder.

Landmanden

En af medarbejderne på gården er landmand Erik Ravn, der blandt andet fungerer som besøgsvært:
”Jeg har selv drevet min egen gård tidligere. Nu arbejder jeg på Bredballegård, hvor jeg arbejder i staldene med de forskellige dyr. Jeg kan godt lide kontakten med de mange unge mennesker, der kommer på Bredballegård.”

Dyrene

Der er 35 jerseykøer i løsdrift med tilhørende kalve og kvier, 10 løsgående søer med smågrise samt cirka 70 slagtesvin. Desuden er der i perioder frilandsgrise. Herudover er der får, høns og flere andre dyr.

Se mere om gården på hjemmesiden.

Book et gårdbesøg

Book besøg ved at følge vejledningen under 'Book besøg'. Alternativt kan du maile forslag til besøgsdatoer til Erik Ravn på era@ju.dk.

»Tag bus nr. 19 til endestationen på Nymarks Alle i Mårslet. Herfra er der 900 meter til gården. I kan også tage Odderbanen, stoppested Egelund, hvorfra der er ca. 2000 meter til fods ad Nymarksvej.«

- Erik Ravn, Driftsansvarlig