Højvang
Østermøllevej 38
Fredsø
7900 Nykøbing M

Ring først til Preben Poulsen på 9771 0498 og lav en aftale.

Du og Preben Poulsen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Højvang

På Højvang bliver der produceret mælk, som sælges til andelsmejeriet Arla. På gården bor Preben og Vivi Poulsen sammen deres to drenge; Morten og Rasmus. Preben står for det daglige arbejde i stalden sammen med en medhjælper. Prebens far hjælper også til en gang i mellem.

Landmanden fortæller:

"Hej! Jeg hedder Preben, og jeg er landmand her på Højvang. Her bor jeg sammen med min familie, en kat, vores hund Mollie og så selvfølgelig alle køerne. Jeg købte gården i 1989. I 2003 overtog jeg mine forældres gård og byggede den nye kostald. Der går køerne i dag. Det bedste ved at være landmand er omgangen med dyrene og naturen. Jeg former selv min hverdag og ingen dage er ens. I min fritid danser jeg square dance og ser håndbold og fodbold."

Dyrene og markerne

På gården er der 130 sortbrogede køer samt kvier og kalve. Tyrene sælges til en anden landmand. Hver ko giver cirka 9.500 liter mælk om året. På Højvang er det en robot, der gør rent hos køerne.

Der hører 145 hektar jord til gården. Det er det samme som 290 fodboldbaner. På markerne dyrkes hvede, byg, græs, majs og raps. Afgrøderne bruges hovedsagligt som foder til køerne.