Dommerbygaard
Viborgvej 123
Dommerby
7800 Skive

Ring først til Ivan Skov på 2251 2426 og lav en aftale.

Du og Ivan Skov modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Dommerbygaard

På Dommerbygaard produceres mælk. Mælken sælges til Arla, der bruger den til drikkemælk. På gården bor Calina og Ivan sammen med deres tre børn, Carla, Viktor og Jakob. Familien har ejet gården siden 2001. Ivan og Calina klarer det daglige arbejde på gården sammen med to medarbejdere.

Landmanden

"Jeg har altid drømt om at blive selvstændig. Når man har en gård med dyr og marker kan man løbende se resultaterne af det daglige arbejde, og synes jeg er en stor tilfredsstillelse. Derudover hænger arbejdet på gården godt sammen med det familiemæssige, bla. fordi vi er flere til at deles om arbejdet."

Dyrene og markerne

Der er 160 sortbrogede malkekøer og ligeså mange ungdyr (kvier og kalve) på gården. Køerne går i løsdrift, mens de små kalve er i bokse, indtil de er store nok til at gå sammen. Når de er cirka seks måneder, kommer de på græs sammen med kvierne. Vi malker tre gange om dagen, kl. 04 om morgenen, kl. 13 og kl. 21 om aftenen. Udover de mange køer, kalve og kvier har familien også hund, kat og nogle geder på gården.

Familien råder over 135 hektar jord. Det er næsten det samme som 270 fodboldbaner. På markerne dyrkes majs og græs til ensilage. Herudover råder de over hektar jord, som bruges til afgræsning af kvier og kalvene.

Der er gode busforbindelser fra Skive, Højslev og opland.
Når man har en gård med dyr og marker kan man løbende se resultaterne af det daglige arbejde, og det synes jeg er en stor tilfredsstillelse.

- Ivan Skov