Kirkegaard
Ballerumvej 267
Kåstrup
7700 Thisted

Ring først til Thomas Møller på 4088 5755 og lav en aftale.

Du og Thomas Møller modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Kirkegaard

På Kirkegaard bliver der produceret mælk. Mælken bliver solgt til Arla, og indgår i den daglige produktion af ost og mælkepulver. På gården bor Gitte og Thomas Møller. Sammen har de børnene Rie, Kent og Jes. Thomas står selv for det daglige arbejde på gården og får hjælp fra familien. Når der er ekstra travlt, kommer der også en medhjælp. Der hører i alt 120 hektar jord til Kirkegaard. Det er det samme som 240 fodboldbaner! På markerne bliver der dyrket majs, hvede og græs. Det bliver bl.a. brugt til foder.

Landmanden fortæller

"Hej, jeg hedder Thomas, og jeg er landmand her på Kirkegaard! Jeg har drevet landbrug her på gården siden 1982. Det bedste ved at være landmand er at være herre i eget hus. Der er mange forskellige opgaver, og for at løse dem er vi afhængige af vejret og naturen omkring os, og at dyrene har det godt."

Dyrene og markerne

Der er 125 malkekøer og omkring 125 kvier og kalve på Kirkegaard. Køerne bliver malket af en malkerobot. Selvom robotten klarer arbejdet, skal Thomas stadig holde godt øje med både køer og maskinen. Køerne giver omkring 3.300 liter mælk om dagen. Udover kvæget er der en hund og syv katte på Kirkegaard.

Udover arbejdet i stalden driver familien også 110 hektar jord. Det er næsten det samme som 220 fodboldbaner. På markerne dyrkes græs og majs til ensilering samt hvede til foder.

»Rutebus 2 kører lige forbi gården, man kan bare bede chaufføren om at stoppe, så sætter han jer af meget få meter fra Kirkegård. «

- Thomas Møller, Landmand