Musholm
Vandborg
7620 Lemvig
Ca. 1,4 km

Ring først til Niels Christian Lind på 5174 0999 og lav en aftale.

Du og Niels Christian Lind modtager hver en kopi på mail.

4. generation på Musholm

For længe, længe siden levede der en forfatter, som hed H.C. Andersen. Kender du ham? Han døde for mere end 100 år siden i 1875. Det var det samme år, som Niels Christian Linds oldefar overtog gården Musholm, som ligger ved Lemvig i Vestjylland.

I dag ejer Niels Christian, hans bror Mads Jørn og deres forældre fire gårde i området og har omkring 500 dyr af sort dansk malkerace. Af dem er cirka halvdelen voksne køer, der giver mælk. De går frit rundt i en stor løsdriftsstald, hvor der er malkerobotter, så køerne kan blive malket, når de selv vil.

På selve Musholm bor Mads Jørn og forældrene, mens Niels Christian, hans kone Charlotte og deres tre børn bor på en anden af familiens gårde. Sammen driver de to brødre landbruget med alle køerne og 350 hektar jord økologisk. En hektar er 100 meter gange 100 meter, eller cirka det samme som to fodboldbaner. Så Niels Christian og Mads Jørn har plads til omkring 700 fodboldbaner på deres jord.

Plads til både børn og dyr

Niels Christians børn nyder at vokse op på en gård med dyr og masser af plads. Familien har to heste, og de har også tre får, nogle katte og en hund. Det er vigtigt for Niels Christian, at børnene lærer at hjælpe til, så når der engang imellem skal flyttes kalve, skal alle i familien give en hånd. Og så er Niels Christian ligeglad med, om de hellere vil se TV.

Om vinteren hjælper børnene også med at rydde sne. På gården er der en minilæsser, som de bruger, og det, synes de, er sjovt, forklarer Niels Christian med et grin: ”Så lærer de dét. Og de har ikke splittet noget ad endnu”.

En hånd at holde i

De gæster, der besøger Niels Christian på gården, får lov at komme helt tæt på køerne. ”Børnene kigger lidt på de store dyr og er lidt bange, men de går altid med alle sammen, for der er ingen, der vil stå tilbage. Nogle af dem skal bare lige have en hånd at holde i, og det får de. Det er der ingen, der behøver at vide”, forklarer Niels Christian.

Bagefter kan de slappe af med at tumle i halmen. Det har børnene det altid sjovt med, fortæller Niels Christian.