Sdr. Thyrgaard
Helmer Jensen
Ramskovvej 2
7550 Sørvad

Ring først til Helmer Jensen på 2173 1840 og lav en aftale.

Du og Helmer Jensen modtager hver en kopi på mail.

Index 2017

Hej lærer i Region Midtjylland, der deltager med en klasse i Index 2017 designudfordringen. Denne gård er orienteret om Index 2017 og tager gerne mod besøg af lærere og elever, der arbejder med årets udfordring.

Velkommen til Sdr. Thyrgård

På Sdr. Thyrgård produceres mælk. Mælken sælges til andelsmejeriet Arla og bruges til ost, smør og drikkemælk. På gården bor Helmer og Jytte Jensen. Sammen har de børnene Malene, Kristian og Jørgen. Helmer og Jytte arbejder begge to på gården sammen med en elev. Landmanden

Landmandens hjørne

"Hej! Vi hedder Helmer og Jytte, og vi er landmænd her på Sdr. Thyrgård. Vi overtog gården efter Helmers forældre i 1982. Det bedste ved at være landmænd er, at familien er tæt på arbejdet. Der er frihed under ansvar. Det er rart at arbejde hjemme. Vores fritid går med KFUM og gymnastik."

Dyrene og markerne

Der er 115 sortbrogede malkekøer samt kvier og kalve på Sdr. Thyrgård. På markerne dyrkes græs, majs, ærter og byg. Afgrøderne bruges som foder til køerne.

Busrute 21 mellem Holstebro og Vildbjerg holder tæt ved gården (MidtVest Trafik).

Hvis I som led i undervisningen har tema om landbrug og har udfordringer med transporten i forbindelse med gårdbesøg, er der mulighed for økonomisk hjælp fra Herning-Ikast Landboforening. Kontakt Jørgen på mail@krojgaard.net.

Busrute 21 Holstebro-Vildbjerg kører lige forbi gården. Chaufføren stopper ved indkørslen hvis man beder om det.