Høstrup Østergård
Karupvej 21
Fårbæk
7540 Haderup

Ring først til David Straadt på 2022 9023 og lav en aftale.

Du og David Straadt modtager hver en kopi på mail.

Index 2017

Hej lærer i Region Midtjylland, der deltager med en klasse i Index 2017 designudfordringen. Denne gård er orienteret om Index 2017 og tager gerne mod besøg af lærere og elever, der arbejder med årets udfordring.

Velkommen på Høstrup Østergård

På Høstrup Østergård bliver der produceret mælk. Mælken bliver solgt til Arla, og indgår i den daglige produktion af ost og smør. På gården bor Majbrit og Jørgen Lund Jensen med deres to børn Anna og Asger. Jørgen står for det daglige arbejde på gården sammen med to medhjælpere.

NB! Det er David Straadt, der viser rundt på gården. David er selv landmand på gården Smørmosegård.

Landmanden

"Hej! Jeg hedder Jørgen, og jeg er landmand her på Høstrup Østergård. Jeg har boet på gården siden 1982. Gården er en slægtsgård. Jeg er 13. generation af familien, der driver landbrug her. Gården er meget gammel. Dens historie går helt tilbage til 1580. Det bedste ved at være landmand er, at være ude i naturen hver dag og få ting til at gro. Og så er det dejligt, at jeg selv kan selv planlægge min hverdag. Som landmand sker der noget nyt hver eneste dag."

Dyrene og markerne

Der er i alt 180 køer samt kvier og kalve på Høstrup Østergård. Køerne giver omkring 4.700 liter mælk om dagen. De bliver malket af fire malkerobotter. Selvom det er robotter, der klarer arbejdet, skal Jørgen stadig holde øje med både teknik og køer. Udover kvæget er der en hund og ti katte på gården.

Der hører i alt 205 hektar jord til Høstrup Østergård. Det er det samme som 410 fodboldbaner! På markerne bliver der dyrket græs, majs og korn. Det bliver brugt til foder til dyrene. Noget af jorden ligger brak. Det betyder, at jorden ikke bliver dyrket.

Hvis I som led i undervisningen har tema om landbrug og har udfordringer med transporten i forbindelse med gårdbesøg, er der mulighed for økonomisk hjælp fra Herning-Ikast Landboforening. Kontakt Jørgen på mail@krojgaard.net.
Søg om økonomisk tilskud til bustransport i forbindelse med gårdbesøg. Kontakt Herning-Ikast Landboforening.