Minkfarm Bording
Ole Christensen
Bordingvej 31
7441 Bording

Ring først til Ole Christensen på 4061 2459 og lav en aftale.

Du og Ole Christensen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Minkfarmen Bording

På gården bor Ida og Ole Christensen, hvor de driver en minkproduktion. Ida og Ole står for det daglige arbejde på gården sammen med en medhjælper. I pelsningsperioden i november/december er der en del flere medhjælpere tilknyttet det daglige arbejde.

Landmanden fortæller

"Vi startede med minkproduktion i 1984 med 400 tæver, og har løbende udvidet produktionen. I dag har vi 1800 minktæver, som primært er 5 farvetyper. Minkene fodres 2 gange dagligt, og vi får foder leveret hver dag fra en lokal fodercentral. Tæverne får hvalpe én gang om året i april/maj måned. Tilsammen får de cirka 10.000 hvalpe om året. Vi pelser selv minkene og sælger skindene via auktionshuset Kopenhagen Fur. Skindene går primært til det kinesiske marked."

Der hører kun lidt jord med til farmen. Gyllen fra minkene afsættes til en lokal mælkeproducent, der bruger det på sine marker som gødning."

Der er mulighed for at komme hertil med offentlig transport. Nærmeste stoppested ligger 300 m herfra. Du kan tage cykelstien fra både Bording og Ikast, der er ca. 4 km. Der går også bus fra begge byer.

Hvis I som led i undervisningen har tema om landbrug og har udfordringer med transporten i forbindelse med gårdbesøg, er der mulighed for økonomisk hjælp fra Herning-Ikast Landboforening. Kontakt Jørgen på mail@krojgaard.net.

Der er ca. 4 km. på cykelsti fra Bording og Ikast og der går bus fra begge byer.