Skovbygaard
Skovbyvej 5
Hammerum
7400 Herning

Ring først til Esben Hansen på 4055 5227 og lav en aftale.

Du og Esben Hansen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Skovbygaard

På Skovbygaard bliver der produceret slagtesvin. Her bor Esben og Conny og deres tre drenge.  Esben er landmand og passer svinene, mens Conny arbejder som konsulent. I løbet af et år producerer Esben 1500 slagtesvin. Dvs at Esben feder grisene optil de vejer ca. 106 kg, og derefter bliver de så sendt til slagtning på et af Danish Crowns slagterier. Ud over det feder Esben ca. 12.000 grise på fra en vægt på 7 kg ind til de vejer 30 kg. Disse grise bliver derefter solgt videre til Tyskland eller Italien, hvor andre landmænd feder dem op til de er klar til slagtning.

Landmanden fortæller

"Ja, hvorfor er jeg landmand? Egentlig ved jeg ikke rigtig, hvorfor det var det jeg blev, men jeg er vokset op på landet, og jeg interesserer mig for dyr og jord. Skulle jeg have været noget andet, så skulle det have været landbrugsmaskinmekaniker. Jeg kan godt lide friheden ved arbejdet. Man har en anden indstilling til arbejde, når man er selvstændig. Jeg skal arbejde på nogle tidspunkter, hvor andre har fri, men til gengæld er jeg næsten altid hjemme, når børnene kommer fra skole."

I forbindelse med gården dyrker Esben 90 hektar jord, hvor han dyrker en del forskellige afgrøder. F.eks. græs, byg, hvede, raps og kartofler. De afgrøder som Esben dyrker bruger han ikke til at fodre sine dyr med, men  han bytter det meste til noget særligt grisefoder.

Hvis I som led i undervisningen har tema om landbrug og har udfordringer med transporten i forbindelse med gårdbesøg, er der mulighed for økonomisk hjælp fra Herning-Ikast Landboforening. Kontakt Jørgen på mail@krojgaard.net.
»Det er nemt at cykle til gården. Er det ikke muligt kan man tage bus nr. 116 eller nr. 77, der stopper ved HI-park. Derfra skal man gå 1,7 km. for at komme til gården. «

- Esben Hansen, Landmand