Øster Haunstrup
Haunstrup
7400 Herning
400 m.

Ring først til Niels Haunstrup på 2484 7824 og lav en aftale.

Du og Niels Haunstrup modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Øster Haunstrup

På Øster Haunstrup produceres der mælk. Mælken sælges til Arla og bruges til drikkemælk. På gården bor Niels og Jonna Bækgaard sammen med døtrene Line og Marie. Det daglige arbejde med køer og marker klarer Niels sammen med 5 ansatte. På markerne dyrkes majs, græs, havre/vikke og vårbyg. Afgrøderne bruges som foder til køerne.

Landmanden

”Hej! Jeg hedder Niels, og jeg er landmand her på Øster Haunstrup. Jeg har drevet gården siden 2004, og min familie og jeg er 7. generation på gården. Det bedste ved at være landmand er friheden og arbejdet med dyr, jord og natur. I min fritid tager jeg gerne hen i sportsklubben. Det er rart at komme lidt væk fra gården og slappe af en gang i mellem.”

Dyrene

Der er i alt 480 køer på gården samt kvier og kalve. Hver ko producerer cirka 11.000 liter mælk om året. På gården er det robotter, der malker køerne.

Hvis I som led i undervisningen har tema om landbrug og har udfordringer med transporten i forbindelse med gårdbesøg, er der mulighed for økonomisk hjælp fra Herning-Ikast Landboforening. Kontakt Jørgen på mail@krojgaard.net.

»Bus 15 kører forbi på hovedvejen. Chaufføren stopper ved vejen, hvis man beder om det. Men det bør aftales med selskabet på forhånd, når der skal en hel klasse med.«

- Niels Haunstrup