Enggaarden
Bliddalvej 4
Mørup
7400 Herning

Ring først til Niels Overgaard på 4027 7192 og lav en aftale.

Du og Niels Overgaard modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Enggården

På Enggården er der både slagtesvin og søer med smågrise. Gården driver Niels sammen med 3 fastansatte medarbejdere og 1-2 elever. Niels har været landmand siden 1987. I 1994 købte han Asmindkær, hvor han stadig bor med sin familie, og i 2007 købte han Enggården efter sine forældre. I løbet af 2011 og 2012 er der blevet bygget nye og mere moderne stalde på gården.

Landmanden fortæller

”Jeg sætter stor pris på selv, at jeg selv kan tilrettelægge mit arbejde og selvstændigheden i det. Jeg kan godt lide at arbejde med både natur og dyr og livet på landet i det hele taget. Der er mange udfordringer i at drive et landbrug. Jeg skal ikke bare vide, hvordan man fodrer dyr og dyrker marker, men jeg skal også være virksomhedsleder og chef for mine ansatte."

I forbindelse med gården dyrkes 420 hektar landbrugsjord med forskellige afgrøder: byg, hvede, rug, raps og havre. Kornet bruges til foder, mens rapsen sælges.

Hvis I som led i undervisningen har tema om landbrug og har udfordringer med transporten i forbindelse med gårdbesøg, er der mulighed for økonomisk hjælp fra Herning-Ikast Landboforening. Kontakt Jørgen på mail@krojgaard.net.

»Der er mange udfordringer i at drive et landbrug. Jeg skal ikke bare vide, hvordan man fodrer dyr og dyrker marker, men jeg skal også være virksomhedsleder og chef for mine ansatte.«

- Niels Overgaard, Landmand