I/S Engmark
Engmarksvej 2
Lerager
7323 Give

Ring først til Jens-Erik Therkildsen på 2361 0288 og lav en aftale.

Du og Jens-Erik Therkildsen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til I/S Engmark

På I/S Engmark bliver der produceret økologisk mælk fra jerseykøer. Mælken bliver solgt til Thise Mejeri, hvor den indgår i den daglige produktion af drikkemælk og yoghurt. På gården bor Birgit og Jens-Erik Therkildsen. Jens-Erik står selv for det daglige arbejde på gården. Derudover er der også to medhjælpere ansat på fuld tid til at hjælpe til og en skoledreng, der giver en hånd med. Der hører 260 hektar jord til gården. Det er det samme som 520 fodboldbaner. På markerne bliver der dyrket græs, majs og korn. Afgrøderne bliver bl.a. brugt til foder.

Landmanden

”Hej, vi hedder Birgit og Jens-Erik, og vi er landmænd her på I/S Engmark. Vi købte vores første gård i 1976. I 1983 købte vi I/S Engmark, som vi har boet på siden 1984 sammen med vores fire børn. I 1998 lagde vi vores konventionelle landbrug om til økologi. Det bedste ved at være landmand er at sende nogle gode råvarer af sted fra gården efter at have arbejdet med dyrene og naturen.”

Dyrene

Der er 200 jerseykøer på gården. Køerne giver omkring 3.400 liter mælk om dagen. Jerseykøer giver ikke nær så meget mælk som f.eks. sortbrogede malkekøer. Til gengæld indeholder mælken mere calcium og protein. Udover kvæget er der katte og en hund på I/S Engmark.

I kan tage bus 211 Give/Givskud-Jelling-Vejle. I står af i Riis og går de sidste ca. 2 km.