Røjklit
Røjklitvej 14
Holmsland
6950 Ringkjøbing

Ring først til Kjeld Pedersen på 5129 4060 og lav en aftale.

Du og Kjeld Pedersen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Røjklit

På Røjklit bor Kjeld og Berit sammen med børnene Helena, Susanne og Carina. Gården drives som et I/S (interessentskab) af Kjeld og hans bror Svend. På gården produceres mælk. Stalden huser 210 køer, hvor hver enkelt ko i gennemsnit giver 10.200 liter mælk pr. år – det svarer til ca. 31 liter om dagen pr. ko. I stalden er der 3 malkerobotter, hvor køerne selv går hen, når de vil malkes. Det gør de ca. 2,6 gange i døgnet.

Selvom køerne ikke bliver malket manuelt, er der stadig en masse at lave på gården, fx skiftes Kjeld og hans bror Svend til at have døgnvagt på malkerobotterne. For hvis der er noget galt med robotten ringer den til Kjelds eller Svends telefon, og melder fejl. I forbindelse med gården dyrkes der 230 hektar jord, med bl.a. majs, græs og korn. Udover de to brødre er der en fuldtidsansat medarbejder og en skoledreng til at lave arbejdet på gården.

Landmanden fortæller

”Jeg overtog gården i 1989, og jeg er født på gården, så jeg har altid boet her. Hvad kan jeg godt lide ved at være landmand? Jeg sætter pris på, at jeg har frihed til at gøre ting, når det passer mig – jeg kan tilpasse mit arbejde efter andre aftaler. Jeg kan godt lide, at jeg er min egen herre. Der sker mange ting i hverdagen, og der er ikke to dage, der er ens. Jeg kan godt lide at være tæt på naturen, og så giver dét at arbejde som landmand rigtig god mulighed for at have meget tid sammen med sin familie.”

Hvis der er behov for bus i forbindelse med besøget, betaler Vestjysk Landboforening jeres transport. Kontakt direktør Jens Møller Nielsen på jmn@vjl.dk / 2427 7828 og hør nærmere.