Brogaard
Hee
6950 Ringkøbing
1,5 km.

Ring først til Per Skarregaard på 2611 1300 og lav en aftale.

Du og Per Skarregaard modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Brogaard

På gården med malkekøer bor Per og Lisbeth med deres 3 børn Victor, Louise og Julie. De købte Brogaard i 2000 af Pers forældre efter, at de i fællesskab havde  bygget en ny stald til ungdyrene (kalve og kvier).

Dyrene og markerne

I august 2011 har de indviet en ny velfærdsstald med ekstra god plads til køerne. På taget er der en vejrstation, der styrer de store gardiner i siden. I godt vejr er de åbne, og når det regner eller bliver for koldt, lukkes de ned og beskytter køerne. De 130 sortbrogede køer producerer mælk, som sælges til Arla. Per, Lisbeth og 1 medhjælper, malker køerne 3 gange om dagen. Køerne giver tilsammen  4.000 liter pr. dag.

De dyrker 150 hektar med græs, majs til foder og korn, som de sælger. En lille del af markarbejdet laves af en maskinstation.

Landmanden

"Vi kan lide det frie erhverv som landmænd, arbejdet med dyr og den tætte kontakt med naturen. Vi synes det er spændende med skolebesøg, muligheden for at fortælle om erhvervet og vise, hvor produktionen af fødevarerne starter."

Hvis der er behov for bus i forbindelse med besøget, betaler Vestjysk Landboforening jeres transport. Kontakt sekretær Ingrid Jensen på tlf. 96 80 12 00 og hør nærmere.
»Der er 3 km til toget i Hee, og bussen standser på hovedvejen 1,5 km fra gården.«

- Per Skarregaard