Solvang
Slebsagervej 3
Fåborg
6818 Årre

Ring først til Ejvind Lauridsen på 2449 0110 og lav en aftale.

Du og Ejvind Lauridsen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Solvang

På Solvang bliver der produceret mælk. Mælken fra køerne bliver leveret til en lille privatmejeri Endrup mejeri. Mejeriet har kun 15 leverandører, og al mælk bliver her lavet til ost. På gården bor Lena og Ejvind Lauridsen med deres tre børn Rikke, Rune og Mette. Ejvind står for det daglige arbejde på gården sammen med medhjælperen Tommy, der har været ansat i 7 år.

Landmandens hjørne
”Hej, jeg hedder Ejvind, og jeg er landmand her på Solvang! Jeg har boet på gården siden 1988. Det bedste ved at være landmanden er arbejdet med dyr og naturen. Og så giver det meget frihed selv at kunne planlægge sin arbejdsdag.”

Dyrene og markerne
Der er i alt omkring 90 sorte danske malkekøer samt kvier og rigtig mange små kalve på Solvang. Køerne giver omkring 2.400 liter mælk om dagen. Både køer, kvier og kalve er ude på græs om sommeren.

Der hører i alt 78 hektar jord til Solvang. Det er det samme som 156 fodboldbaner. På markerne bliver der dyrket majs, byg og græs. Det bliver bl.a. brugt til foder. Ejvind sprøjter meget lidt, men er dog ikke økolog.

Bus rute 44 (Esbjerg-Grindsted) og rute 293 (Varde) til Årre eller Fåborg stopper 3 km fra gården. I kan gå 1 km og blive kørt resten af vejen med privat transportmiddel.

»Jeg er stolt af at være landmand, hvor jeg arbejder med levende væsener, producerer fødevarer og plejer og passer naturen på bedste vis. Her bliver hele tiden holdt fokus på miljø og at dyrene har det godt.«

- Ejvind Lauridsen, Landmand