Toftegård
Egevej 2
Oved
6800 Varde

Ring først til Leif Arnbjerg på 2232 1907 og lav en aftale.

Du og Leif Arnbjerg modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Toftegård

På gården er der konventionel mælkeproduktion, og mælken leveres til mejeriet i Nr. Virum, hvor det indgår i osteproduktionen. Leif har ca. 85 køer i stalden, og i løbet af et år giver de ca. 900.000 liter mælk. På gården bor Leif sammen med sin kone Johanne Marie og børnene Jakob, Malene, Ole og Merete. Leif har været selvstændig landmand siden 1993, hvor han overtog gården efter sine forældre, og familien er 10. generation på gården. Gården blev oprindeligt udstykket fra Nr. Holm gods i 1752.

Landmanden fortæller:
”Jeg havde egentlig ikke regnet med, at det var landmand, jeg skulle være. Egentlig drømte jeg om at blive dyrlæge, men efter at have taget en studentereksamen fandt jeg ud af, at det ikke var det jeg ville. I stedet begyndte jeg at arbejde lidt på en maskinstation, og nu er jeg endt med at være landmand. Jeg sætter pris på, at det ikke er to dage, der er ens. Der er altid udfordringer, jeg keder mig aldrig, og så er der en stor frihed i, at man selv kan planlægge sin tid.”

I forbindelse med landbruget dyrkes ca. 135 hektar jord med forskellige afgrøder bl.a. græs, majs, byg og hvede. Nogle af afgrøderne sælges, mens andre bruges til at fodre dyrene med.

»Jeg forventer, at eleverne har forberedt sig inden gårdbesøget, og at de har sat sig lidt ind i, hvad landbrug er for noget.«

- Leif Arnbjerg