Seem Gamle Præstegård I/S
Bakkevej 5
Seem
6760 Ribe

Ring først til Jens Peder Andersen på 4031 1332 og lav en aftale.

Du og Jens Peder Andersen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Præstegården

På Præstegården produceres mælk. Mælken indgår i den daglige produktion af forskellige mejerivarer. På gården bor Arne Høeg Andersen. Med til gården hører 175 hektar jord. Det er det samme som 350 fodboldbaner! På markerne bliver der dyrket græs, majs og forskelligt korn. Afgrøderne bliver bl.a. brugt til foder.

Landmandens hjørne

”Hej! Jeg hedder Arne, og jeg er landmand på Præstegården. Gården er en slægtsgård. Tidligere tilhørte den kirken, men siden 1776 har den været min families ejendom. Siden 1/1 2012 er Præstegården blevet et I/S, det vil sige, at det er mig og min far, Jens Peder Andersen, der ejer og driver den sammen. Der er også to medhjælpere, som hjælper med at klare det daglige arbejde. Det bedste ved at være landmand er friheden til selv at tilrettelægge hverdagen med arbejde, alt afhængigt af vejret.”

Dyrene på Præstegården

På Præstegården er der omkring 222 malkekøer og 228 kvier og kalve. Malkekøerne giver ca. 5.400 liter mælk om dagen. Det er tre malkerobotter, der står for malkningen. Selvom malkningen på denne måde sker helt uden hjælp fra Arne eller medhjælperne, er det stadig vigtigt, at Arne holder øje med robotter og køer. Udover køerne er der en masse katte og gæs på gården samt en hund.

Der kører offentlig transport cirka 600 meter fra gården. Der er desuden cykelsti langs Haderslevvej (hovedvej 24) hele vejen til Ribe, cirka 6. km. Gården ligger cirka 800 m fra 4H gården Skovly.
»Det bedste ved at være landmand er friheden til selv at tilrettelægge hverdagen med arbejde, alt afhængigt af vejret.«

- Arne Høeg Andersen