Starupminde
Esbjergvej 134
6670 Holsted
200 m.

Ring først til Klaus Schellerup på 5196 0095 og lav en aftale.

Du og Klaus Schellerup modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Starupminde

På Starupminde bliver der produceret mælk. Mælken bliver solgt til Arla, og indgår i den daglige produktion af smør og ost. På gården bor Tilde og Klaus Schellerup med deres tre drenge Aksel, Ole og Anton. Klaus står for det daglige arbejde sammen med de to medhjælpere Per og Jens. Der hører i alt 210 hektar jord til Starupminde. Det er det samme som 420 fodboldbaner! På markerne bliver der dyrket majs, græs og byg. Afgrøderne bliver bl.a. brugt til foder, og af byggen bliver der brygget øl.

Landmandens hjørne
”Hej, jeg hedder Klaus, og jeg er landmand her på Starupminde! Jeg købte gården af min far i 2001. Det bedste ved at være landmand er det frie udeliv året rundt. Der er mange forskellige ting, man skal lave i løbet af året. Det er et meget afvekslende arbejde, og ikke to dage er ens.”

Dyrene på Starupminde
Der er i alt 270 malkekøer samt kalve og kvier på Starupminde. Køerne bliver malket af fire malkerobotter. Selvom robotterne klarer arbejdet, skal Klaus stadig holde øje med både køer og teknikken. Køerne giver omkring 6.400 liter mælk om dagen. Udover kvæget er der en hund på Starupminde.

»Sydtrafik Rute 48 Esbjerg - Holsted - Brørup - Vejen kan benyttes til gården. Det er muligt at stå af bussen ved indkørslen, hvis I beder chaufføren stoppe.«

- Klaus Schellerup, Landmand