Damkjærgård
Skanderup
6640 Lunderskov
Ca. 1,4 km

Ring først til Lars-Erik Svendsen på 2759 4542 og lav en aftale.

Du og Lars-Erik Svendsen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Damkjærgård

På Damkjærgård bliver der produceret mælk til Arla. På gården bor Lars-Erik og hans kone Lene sammen med børnene Niels, Lisbeth og Aksel. Til gården hører 37 hektar og 12 hektar jord forpagtes. På markerne dyrkes roer, byg og hvede.

Landmandens hjørne
Hej! Jeg hedder Lars-Erik! Jeg er landmand her på Damkjærgård. Jeg passer selv køerne, og får hjælp fra en maskinstation til bl.a. høst og snitning af afgrøderne. Jeg er 2.generation på gården, som mine forældre købte i 1963. Det bedste ved at være landmand er den fleksibilitet og frihed, du har i din hverdag. Malkningen af køerne tager omkring en time, og tankbilen henter mælk på gården hver anden dag.

Dyrene på gården
På Damkjærgård er der 50 malkekøer og omkring 50 kviekalve og kvier til opdræt. Tyrekalvene sælges videre, når de er 2 uger gamle. Køerne står i en gammeldags bindestald med gummimåtter som liggeunderlag, og går på græs hele døgnet i sommerhalvåret. Ude på græsmarkerne kan køerne selv hente 2/3 af deres daglige foderration. Køerne producerer gennemsnitligt 9 tons mælk om året. Udover køerne er der også hunden Tais og nogle staldkatte på gården.

Buslinje 46 stopper i Møllevang som ligger 1,9 km fra Damkjærgård.