Skovgård
Hammelev
6500 Vojens
1,5 km.

Ring først til Mads Skau på 4078 1475 og lav en aftale.

Du og Mads Skau modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Skovgård

På Skovgård bliver der produceret slagtesvin. De slagteklare grise bliver solgt til Danish Crown slagteriet. På gården bor Mona og Mads Skau sammen med deres tre børn Marie, Maja og Frederik. Mads ejer gården sammen med sin bror Nis. Der er syv ansatte til at hjælpe Mads og Nis med det daglige arbejde. Der hører i alt 650 hektar jord til gården. Det er det samme som 1.300 fodboldbaner. På markerne bliver der dyrket hvede, byg og raps. Nogle af afgrøderne bliver solgt til forskellige foderstoffabrikker, og bliver brugt til bl.a. brødhvede og maltbyg. Derudover laver Mads og Nis selv foder af nogle af afgrøderne. Det får søerne og smågrisene.

Landmandens hjørne
”Hej! Jeg hedder Mads, og sammen med min bror er jeg landmand her på Skovgård. Jeg er 11. generation af familien, der driver landbrug her. Udover arbejdet med grisene, har vi også en vindmølle, et microkraftvarmeanlæg og en lille foderfabrik. Det bedste ved at være landmand er det afvekslende arbejde og samarbejdet med naturen.”

Dyrene på Skovgård
Der er i alt 850 søer, der producerer 17.000 smågrise om året på Skovgård. Når grisene vejer omkring 100 kg, bliver de solgt til slagteriet. Udover grisene er der to ponyer, to katte og en hund på Skovgård.

Gården ligger 1,5 km nord for Hammelev, hvortil der går bus.