Skastgård
Henrik Refslund Hansen
Skast 48
6261 Bredebro

Ring først til Henrik Refslund Hansen på 4017 6184 og lav en aftale.

Du og Henrik Refslund Hansen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Skastgård

På Skastgård bliver der produceret slagtesvin. Når svinene vejer omkring 100 kg , bliver de solgt til slagteriet. På gården bor Lena og Henrik Refslund Hansen med deres tre børn Laura, Caroline og Malthe. Henrik står for det daglige arbejde sammen med tre medhjælpere. Der hører i alt 870 hektar jord til Skastgård. Det er det samme som 1.740 fodboldbaner! På markerne bliver der dyrket hvede, byg, raps, frøgræs og majs. Noget bliver brugt til foder, andet sælges til foderstoffabrik og frøgræsset til DLF Trifolium, der sælger græsfrø. Majsen bliver brugt til at lave biogas.

Landmandens hjørne

”Hej! Jeg hedder Henrik, og jeg er landmand her på Skastgård. Gården er en slægtsgård. Jeg har boet her siden 1993. Det bedste ved at være landmand er selvstændigheden og naturen. Derudover synes jeg, det er vigtigt, at forbrugerne ved, hvad der rent faktisk sker på et landbrug. Forbrugerne skal have hele sandheden om produktionen.”

Dyrene på Skatsgård

Der er i alt omkring 4.000 slagtesvin på Skastgård. Henrik køber dem af en anden landmand, når de vejer 30 kg. Derefter feder han dem op, til de vejer 100 kg og skal slagtes. Så er de omkring et halvt år gamle. Der er også en hund og fire katte på gården.

»Det bedste ved at være landmand er selvstændigheden og naturen. Derudover synes jeg, det er vigtigt, at forbrugerne ved, hvad der rent faktisk sker på et landbrug. Forbrugerne skal have hele sandheden om produktionen.«

- Henrik Refslund Hansen