Hulskovgaard
Hulskovvej 70
6000 Kolding
Ca. 1,5 km

Ring først til Ole Andersen på 4045 5118 og lav en aftale.

Du og Ole Andersen modtager hver en kopi på mail.

Økologien blev en livsstil

For Ole Andersen, der ejer gården Hulskovgaard, er der ingen tvivl: Han er nu økolog med hud og hår. Ole Andersen købte Hulskovgaard i 1992 og lagde om til økologi seks år senere. På gården bor han sammen med sin kone Gitte og en landbrugsmedhjælper.

Ole Andersen har 215 sortbrogede malkekøer, 80 kalve og 100 kvier. Han har også ca. 30 ammekøer (kødkvæg) af racen limousine. De går på en anden ejendom og producerer kun mælk til deres egne kalve.

Økolog på en uge

Da Ole Andersen besluttede sig for at lægge bedriften om til økologi, var det ikke en tanke, han havde gået og tumlet med i lang tid. Han var kommet til at spekulere på, om han kunne tjene mere ved at blive økolog, og så tog han kontakt til en planteavlskonsulent.

I løbet af en uge havde han truffet beslutningen: Han ville være økolog. Som sagt, så gjort. De første 4-5 år var udfordrende for Ole Andersen, men så begyndte efterspørgslen på økologiske varer at stige.

Tog udfordringen op

For Ole Andersen er økologien blevet en livsstil, men det er også en udfordring. Ved siden af dyrene, dyrker han også godt 300 hektar jord. Her går han meget op i at finde afgrøder, der er mere modstandsdygtige over for sygdomme.

Ole Andersen går også meget op i det, der hedder rettidseffekten. Rettidseffekten drejer sig om at gøre tingene på de rigtige tidspunkter. Fx strigler han sine marker for ukrudt, lige inden kornet kommer op. Med en stor rive river han simpelthen ukrudtet op, så det er væk og ikke kan kvæle kornet, når kornet begynder at spire.

Ole Andersen dyrker kornsorterne rug og hvede, men på hans marker står også græs og ærter, og nogle gange er afgrøderne blandede. Han har fx 15 hektar med vårhvede og en blomst, der hedder lupin. Det skal bruges til foder, for lupiner indeholder meget protein, som køer skal have meget af.

Ole Andersen synes, at økologien gør det sjovere at være landmand, og for ham er det ikke så svært: ”Køer er også noget af det nemmeste at have med at gøre, når det kommer til økologi”, fortæller han.

Se mere om Hulskovgaard på gårdens egen hjemmeside.