Askovgård Mink
Refsvindinge
5853 Ørbæk
1600 m.

Ring først til Jørgen Jensen på 2045 1759 og lav en aftale.

Du og Jørgen Jensen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Askovgård Mink

Jørgen og Jens Jensen driver i fællesskab Askovgård Mink. De er far og søn. Jens bor på gården med sin kone Pia og deres søn Johannes. Jørgen og Tove bor i et hus tæt på gården. De har 3 andre voksne børn.

I familiens eje siden 1798

Jørgen overtog Askovgård i 1972 efter sin far. Jørgen var fængselsbetjent ved Nyborg Statsfængsel og drev Askovgård som fritidslandbrug med planteavl efter at have sat gårdens besætning af køer og grise ud. I 1987 indkøbte de 125 minktæver og håbede, at det kunne blive en produktion. To år senere blev antallet af tæver øget, og Jørgen valgte at blive minkavler på fuld tid.

Som far så søn

I 2006 kom Jens med i ejerfællesskabet. Både Pia og Jens er beskæftiget med pasningen af mink sammen med Jørgen og en fuldtidsansat medarbejder. I 2012 byggede vi en ny hal og udvidede antallet af minktæver. I dag har vi 6000 avlsdyr og leverer 33.000 skind om året til Kopenhagen Fur i Glostrup.

Farmen er forsøgsfarm vedr. minkens velfærd og adfærd, og vi opvarmer bygninger med slutprodukt fra rapsolieproduktion og energipil. Udover det daglige arbejde i minkproduktionen driver vi 40 hektar jord. Det er næsten det samme som 80 fodboldbaner. På markerne dyrkes hvede, byg, solbær og energipil.