Gl. Krogaard
Såderup
5540 Ullerslev
200 m.

Ring først til Sophia Hansen på 2280 4853 og lav en aftale.

Du og Sophia Hansen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Gl. Krogaard

På Gl. Krogaard bliver der produceret mælk. Mælken bliver solgt til Arla, og indgår i den daglige osteproduktion på Taulov Mejeri. På gården bor Palle Bjerggaard Hansen sammen med sin kone Sophia og deres tre børn Maria, Mette og Mads. Både Sophia og Palle arbejder på gården, og børnene og en medhjælper hjælper også til. Der hører i alt 78 hektar jord til gården. Det er det samme som 156 fodboldbaner! På markerne bliver der dyrket majs, græs, lucerne og raps. Afgrøderne bliver brugt til foder til køerne.

Landmanden

"Hej! Vi hedder Sophia og Palle, og vi er landmænd her på Gl. Krogaard. Vi har boet på gården siden 1996. Gl. Krogaard var oprindeligt en landevejskro. De sidste 100 år er den blevet drevet som landbrug. Det bedste ved at være landmand er, at vi selv kan planlægge og tilrettelægge vores arbejdsdag. Fritid, hobby og arbejde hænger sammen, og kan ikke adskilles, og det giver et godt og rigt liv for hele familien."

Dyrene

På gården er der 160 jerseykøer og 180 kvier og kalve. Derudover har familien flere kæledyr: To geder, to kaniner, en hund og omkring seks katte. De 160 jerseykøer giver i alt omkring 2.400 liter mælk om dagen. Jerseykøer producerer omkring 10 % mindre mælk end f.eks. sortbrogede malkekøer. Til gengæld indeholder mælken mere calcium og protein.
»Skolebus nr. 712, Nyborg kommune, stopper ved gårdens indkørsel. Fyn bus nr 945 fra Nyborg mod Ringe stopper ca. 200 m herfra på Ferritslevvej.«

- Sophia Hansen