Høstrupgård
Fangelvej 130
5260 Odense S
Ca. 400 m

Ring først til Finn Thorslund på 2841 0130 og lav en aftale.

Du og Finn Thorslund modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Højstrupgård

Kan køer egentlig tage på hotel? Finn Thorslunds kan i hvert fald. Fra kalvene er omkring fire måneder til de er omkring halvandet år, bor Finns kvier på et kviehotel hos en tidligere økologisk mælkeproducent.

Det giver bedre plads til de 50 malkekøer, der nu går frit i en vinkelstald med spisestue i den ene ende og soveplads i den anden ende. Og det giver også mere tid til, at Finn kan være sammen med familien. Den består, udover Finn, af Karin, der til daglig arbejder som døgnplejer, Jonas, Martin og Mathias.

Familien er flittige deltagere i lokale aktiviteter. Drengene går til gymnastik, og Finn spiller både fodbold og badminton, og han går også på jagt. Ungdomsklubben i Fangel har også gavn af Finn et par gange om året, hvor han er den voksne, der holder øje med, at alle hygger sig i klubben.

På landet i byen

Højstrupgård ligger lidt tilbagetrukket for enden af en markvej lidt uden for landsbyen Fangel. Familiens nærmeste nabo er 150 meter væk, men alligevel føler de, at de er tæt på alt. Odense centrum ligger nemlig blot ni kilometer borte, og rutebilen standser lige for enden af markvejen.  Derfor synes Finn også, at han har det bedste af begge verdener.

Højstrupgård er Finn Thorslunds fædrene gård, og han overtog gården, som fjerde generation på stedet i 1990. Seks år senere døde hans far, som havde hjulpet til på gården, og Finn syntes, tiden var inde til at prøve noget nyt.

Han byggede en ny løsdriftsstald og valgte at gå over til økologisk drift, fordi han egentlig aldrig havde brudt sig om at sprøjte markerne. Og han har ikke fortrudt sit valg: ”Det er ikke så stressende. Jeg skal ikke rende ude i marken og se efter sygdomme i kornet, for dem kan vi jo ikke gøre noget ved alligevel.  Det gælder i stedet om at finde nogle mere robuste typer”, forklarer han.

Finn og hans faste medhjælp dyrker i alt 70 hektar økologisk græs og korn til køerne.

Gården fyldt med gæster

Finn er vant til at have skoleklasser på besøg. I de seneste ti år har han haft op til 20 besøg om året. ”Det startede med, at en klasse ringede og spurgte, om de måtte komme forbi, og så har det grebet om sig”, fortæller Finn, der gerne vil have, at børn ved, hvor mælken kommer fra og ser, hvordan dyrene har det på en moderne gård.

Udover køerne har Finn også høns og i sommerhalvåret også frilandsgrise, og selvom han ikke selv mener, at han lider af ”maskinitis,” så er der også tre traktorer med alt muligt markudstyr, som man kan få lov at sidde på.