Damgård Landbrug
Bækvej 11
Vester Karleby
4900 Nakskov

Ring først til Jens Jørgen Nielsen på 2026 8488 og lav en aftale.

Du og Jens Jørgen Nielsen modtager hver en kopi på mail.

På Damgård Landbrug driver Ingrid og Jens Jørgen en svineproduktion. Til gården hører 49 hektar jord, hvilket er det samme som 98 fodboldbaner. Ingrid og Jens dyrker selv markerne med roer, byg, hvede og havre, men de får hjælp til høst og roeoptagning fra maskinstationen. I høsten kommer en medhjælper, og arbejder sammen med Ingrid og Jens Jørgen. Kornet bliver brugt til foder, mens roerne bliver lavet til sukker hos Danisco. Hvert år presses halmen til cirka 35.000 småballer, som bliver brugt til opvarmning af ejendommen og strøelse ved dyrene.

Landmanden

”Hej! Vi hedder Ingrid og Jens Jørgen, og vi er landmænd på Damgård Landbrug. Gården er en slægtsgård for Ingrid. Den kan føres tilbage til ca. 1660, og den er en del af gammelt landsbysamfund. Vi overtog gården i 1972. Det bedste ved at være landmand er, at vi er tæt på naturen, og selv kan planlægge vores dag. Og så nyder vi det frie liv og kontakten med dyrene.”

Dyrene

Ingrid og Jens Jørgen producerer 3.000 slagtesvin om året. Når svinene er omkring et halvt år gamle og vejer cirka 100 kg, bliver de solgt til slagteriet. Udover slagtesvinene driver Ingrid og Jens Jørgen også en rideskole med opstaldning af private heste. Her er der plads til 44 heste. I 2001 indviede de en stor ridehal, der opfylder de internationale mål på 24x66 meter og et banemål på 20x60 meter. Der er også en hund, en kat, en ko med kalv og et antal geder på gården.

»I kan tage bus 12 fra Nakskov med afstigning ved "smedjen", derefter er der ca. 200 meter på gåben.«

- Jens Jørgen Nielsen