Holgersminde
Sløsserupvej 14
4892 Kettinge
Ca. 2,9 km

Ring først til Rasmus Dresen på 2618 3415 / 5482 2235 og lav en aftale.

Du og Rasmus Dresen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Holgersminde

På Holgersminde driver Rasmus en svineproduktionen. Historien startede i 1933, hvor hans farfar købte gården. Siden er produktionen blevet udvidet flere gange og senest i 2007/8, hvor de nye staldbygninger blev taget i brug.

Dyrene og markerne

På Holgersminde er der cirka 1.015 søer, 30.000 smågrise og cirka 500 slagtesvin. Rasmus driver selv 280 hektar jord, mens han har en maskinstation til at drive 90 hektar jord. På markerne dyrkes hvede, byg, roer og frøgræs. Hvert år leverer Rasmus 530 tons halm til DONG afbrænding til el-produktion. Han har også 2,8 hektar med juletræer og 1,2 hektar skov.

Gylle bliver til mere end gylle

Som landmand er Rasmus nødt til at have fokus på både miljø og økonomi. I forbindelse med bygningen af det nye staldanlæg blev der etableret 4,8 km gyllekølingsslanger i gulvene. Gyllen opvarmer det vand, der løber i slangerne nede i gulvet. Det varme vand bruges til opvarmning af både stalde og stuehuse. På den måde sparer Holgersminde miljøet for afbrænding af flere tusinde liter olie. Samtidig nedkøles gyllen, der ryger i gylletanken. Fordampningen af ammoniak og lugten fra gyllen reduceres markant til gavn for både miljøet og naboerne.

Holgerminde leverer også gylle til biogasanlægget i Nysted, hvor gyllen bliver til el og varme. Faktisk kan gyllen fra 61 grise levere varme og el til et årsforbrug for en gennemsnitsdansker, hvis den ledes i gennem et biogasanlæg. Når gyllen igen skal spredes på markerne, lugter den markant mindre og udvaskning af kvælstof bliver væsentligt lavere, da planterne bedre kan optage næringsstofferne i den afgassede gylle.

Læs mere om Holgersminde på hjemmesiden.

»Jeg leverer gylle til et biogasanlæg, hvor gyllen bliver til el og varme.«

- Rasmus, landmand