Pollerup Hovgård
Her producerer vi
mælk og is fra eget ismejeri
Kontaktperson
Benjamin Berner Christensen
Hovgårdsvej 4
Keldbylille
4780 Stege
Nærmeste off. transport:
400 m.
Medlem af
Leverer til

SÅDAN BOOKER DU:
Ring først til Benjamin Berner Christensen på 2326 3819 og lav en aftale.

Registrér derpå aftalen om besøget i felterne nedenfor.
Når du trykker på "Send", bliver aftalen registreret hos Landbrug & Fødevarer.
Du og Benjamin Berner Christensen modtager hver en kopi på mail.

Hvem kommer?

Skole:  

Klassens navn:  

Klassetrin (vælg det klassetrin, der matcher klassen bedst):  

Ønsker I gratis bøger i forbindelse med gårdbesøget?

OBS. Vi sender tit bøgerne med CFU-bilen. Kig efter dem, hvor CFU plejer at levere til din skole.

Hvor mange kommer?

Antal elever (kun tal):    
Antal voksne i alt (lærere + evt. ekstra voksne, kun tal):    

Hvornår?

Dato (f.eks. 31/01/2014):  
Tidsrum:  

Evt. tema

Vi vil under besøget gerne have særligt fokus på

Frokost?

Kontaktinfo

Dit navn:  

Dit mobilnummer:  

Din email-adresse:    
Gentag email-adresse:      

Skolens adresse

Vejnavn og nummer:  

Evt. stednavn:

Postnummer (kun tal):   By:  

Andre aftaler

Evt. andre aftaler omkring klassens besøg på gården

 

Hvor har du hørt om gårdbesøg?  

8. generation på Pollerup Hovgård

Her på Pollerup Hovgård bor Benjamin og Charlotte Christensen sammen med deres to børn, Magnus og Sofie. "Vi er 8. generation på Pollerup Hovgård. Vi købte gården i 1997 af min morfar og har siden overtaget min fars planteavlsejendom. Vi er begge landbrugsuddannede med grønt bevis." Benjamin og Charlotte er i gang med at omlægge deres landbrug til økologisk produktion. Det tager 2 år. Fra 1. januar 2018 vil mælkeproduktionen være økologisk.

Dyrene

Pollerup Hovgård er en moderne mælkeproduktion med 150 malkekøer og 150 kvier og kalve. Der er bygget en ny kostald i 2002, så de sortbrogede malkekøer går i en moderne løsdriftsstald med sengebåse. Løsdriftsstalden giver en høj grad af dyrevelfærd, hvor køerne kan bevæge sig frit og ligge blødt og dejligt på ko-madrasserne, hvis de trænger til et hvil.

Henover sommeren kommer malkekøer og ungdyr på græs, når vejret tillader det, og græsset giver tilstrækkeligt med foder. Der er ikke altid tilstrækkeligt med foder i græsset på markerne, derfor bliver køerne nødt til at komme tilbage til stalden for at spise.

At være malkeko er fast arbejde hver dag. Hver ko leverer mellem 25 og 28 liter mælk. Der er en daglig produktion på 3.800 liter frisk mælk, som Arla henter hver anden dag.

Markerne

Vi råder over cirka 360 hektar jord. Det svarer til næsten 720 fodboldbaner. På markerne dyrker vi foder til køerne. Vi dyrker græs og majs, som bliver ensileret, så det kan holde sig friskt henover vinteren og frem til næste sommer. Vi producerer sukkerroer, der laves til sukker, som I kender det fra butikkerne. Vi leverer også en del korn (især byg og hvede) til Nielsen og Schmidt. Kornet bruges af andre landmænd til næste år som såsæd. Endelig producerer vi også frøgræs til DLF Trifolium, der bl.a. har solgt græsfrø til VM i Sydafrika.

Ismejeri 

I maj 2010 åbnede vi eget ismejeri på gården: Møn-is. Siden da har vi haft rygende travlt med at levere frisk is af mælk og fløde fra egne køer til mange butikker her på Sydsjælland. Samtidig har vi valgt at åbne egen gårdbutik, hvor vi alle ugens dage har åbent fra kl. 11-17.

Se mere om gården på familiens egen hjemmeside.

»I kan benytte både rute 660 R eller 664 til Stege, herfra skal I tage skolebussen ´Noret Rundt´. Alternativt kan I benytte telebussen, kontakt da kørselskontoret på tlf. 5536 2560.«

- Benjamin Berner Christensen