Svinningegården
Svinningegården 5
4520 Svinninge
Bussen stopper ved indkørslen

Ring først til Simon Peter Hansen-Nord på 4093 6865 og lav en aftale.

Du og Simon Peter Hansen-Nord modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Svinningegården

Her dyrker familien Hansen-Nord forskellige grøntsager og kornarter. Simons oldefar købte gården i 1924. I dag ejes den af Simons far, Peter, men om kort tid overtager Simon og bliver dermed 4. generation på Svinningegården. Far og søn står for det daglige arbejde sammen med en driftsleder og tre traktorførere.

Landmandens hjørne

Simon og hans far går meget op i at dyrke jorden så bæredygtigt som muligt. De sørger fx for at skifte mellem afgrøderne på hver mark år for år (sædskifte), ligesom de anvender maskiner, der udleder mindre CO2. Far og søn er også optagede af at øge vildtbestanden på gården. De laver biotopplaner, planter nye træer og renser vandhuller m.m.

Afgrøderne på marken

Der hører cirka 300 hektar jord til Svinningegården. Det er næsten det samme som 600 fodboldbaner. Jorden er primært Lammefjordsjord, som giver grøntsagerne en helt speciel smag på grund af de mange næringsstoffer i jorden. Årligt produceres cirka 2.000 tons kartofler, 400 tons gulerødder, 3 tons asparges (grønne og hvide) samt et mindre udvalg af ramsløg. De fleste grøntsager bliver solgt til lokale aftagere.

Se mere om Svinningegården her.

Brug Svinningegården i din undervisning

Besøg Svinningegården og sæt fokus på FFM som 'anvendelse af naturgrundlaget' og 'økosystemer' (biologi) eller 'globalisering' og ' naturgrundlaget og levevilkår' (geografi).

»Vi er GLOBAL GAP producenter. Det vil sige, at vi lever op til specifikke krav, som sikrer sporbarhed, fødevaresikkerhed, arbejdsmiljø og kvalitet inden for frugt og grønt området.«

- Familien Hansen-Nord