Bakkegård
Agervej 73
Tjæreby
4220 Korsør

Ring først til Michael Lundgaard på 2175 4482 og lav en aftale.

Du og Michael Lundgaard modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Bakkegård

Her på Bakkegård driver vi en konventionel svineproduktion. Gårdens stalde huser søer, smågrise og slagtesvin. Slagtesvinene bliver slagtet, når de vejer omkring 110 kilo. Det foregår på Danish Crown.

Udover det daglige arbejde i staldene driver vi 500 hektar jord. Det svarer til næsten 1000 fodboldbaner. På markerne dyrker vi korn, frø, sukkerroer og raps.

Der er mulighed for at komme hertil med offentlig transport. Nærmeste stoppested ligger 30 m herfra, fordi bus 906 gerne stopper ved indkørslen til gården.

MRSA og gårdbesøg

På Bakkegård er der i 2014 konstateret MRSA ved en stikprøveundersøgelse. Det er ikke til at vide, om grisene stadig bærer bakterien. Vi tager derfor forholdsregler, som om det er tilfældet. Ligesom vi gør på alle andre gårde med grise. Du kan læse mere om håndvask, overtrækstøj og støvler mv. i vores generelle vejledning, som også gælder på denne gård.

Fødevarestyrelsen skriver blandt andet følgende om MRSA: ”Du og din familie kan tage på gårdbesøg uden at være bange for MRSA. Selvom du kun kommer sjældent i en svinestald med MRSA, kan du godt blive smittet med husdyr-MRSA. Du vil dog i reglen hurtigt tabe husdyr-MRSA igen.

Af Sundhedsstyrelsens ”Vejledning om forebyggelse af spredning af MRSA” fremgår det, at for almindeligt sunde og raske personer er der ikke en væsentlig risiko ved at besøge en gård, hvor der er påvist MRSA. Se hele Fødevarestyrelsens vejledning til gæster her.

Landmanden på gården vil hjælpe jer med at sikre, at Fødevarestyrelsens vejledning følges. Han og vi følger myndighedernes anvisninger – og lidt til.

For besøg her, som for besøg på alle andre landbrug i Landbrug & Fødevarers besøgsordning, gælder det, at besøg sker på eget ansvar.

I kan tage bus 906, som gerne stopper ved indkørslen.