Knurvanggård
Lundforlund
4200 Slagelse
850 m.

Ring først til Kenneth Klausen på 4026 8873 og lav en aftale.

Du og Kenneth Klausen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Knurvanggård

På Knurvanggård bor landmand Kenneth Klausen og hans kone Mette sammen med deres piger Malene og Katrine. Kenneth arbejder både i stalden og med pasningen af markerne. Alt efter hvor travlt der er med arbejdet på gården, er der 3-4 medhjælpere ansatte til at hjælpe med arbejdet i stalden. Kenneths kone Mette arbejder som sygeplejerske.

Grise i løsdrift

Kenneth har 675 søer på gården og producerer årligt 16.500 smågrise. Når smågrisene vejer 30 kg, sælger Kenneth grisene videre til andre landmænd, der feder grisene op og sender dem på slagteriet, når de har opnået en vægt omkring 100 kg. Stalden på Knurvanggård er indrettet således, at søerne går i løsdrift, når de ikke er i farestalden. Løsdrift bliver et lovkrav, der gælder for alle søer fra 2013, men Kenneth Klausen er allerede foran med dyrevelfærden på Knurvanggård. Det betyder meget for Kenneth, at hans grise har det godt og byder gerne interesserede indenfor til dialog om svineproduktion, dyrevelfærd og rundvisning i stalden.

Fra foder til gylle

Der hører 240 hektar jord til Knurvanggård – en hektar svarer til ca. 2 fodboldbaner. De primære afgrøder på markerne er korn, græsfrø og raps - det foder, grisene spiser, bliver hovedsageligt dyrket på markerne omkring gården. Til gengæld leverer grisene gylle til markerne, der bliver kørt ud i det tidlige forår, så planter har de nødvendige næringsstoffer til væksten hen over sommeren.

I kan benytte bus 372 mod Skælskør, men stå af i Lundforlund, så er der ca. 10 min til Seerdrup.