Ørslevgård
Ørslev
4100 Ringsted
Ca. 650 m.

Ring først til Kaj Rasmussen på 4020 1709 / 5638 1709 og lav en aftale.

Du og Kaj Rasmussen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Ørslevgård

Her på Ørslevgård bor Tina og Kaj Rasmussen. De har seks børn, Tine, Emilie, Anne, Anders, Mie og Frederik. De købte Ørslevgård i 1989 med 100 søer og 27 hektarer. Siden har de løbende udvidet, så de i dag har 600 søer og driver 350 hektarer jord. De har fire-fem medhjælpere - tre fast i soholdet, og de andre arbejder i markbruget og i slagtesvinestalden sammen med Kaj.

De 600 søer går i moderne stalde og går i løsdrift, mens de er drægtige. Her fodres de i en transponder-station. En chip i soens øre fortæller computeren, hvor meget foder soen må få om dagen.

Et slagtesvin bliver til

En so er drægtig i tre måneder, tre uger og tre dage. Når en drægtig so er tæt på at skulle fare (føde), flyttes den til en bås af hensyn til de kommende smågrise. Her går smågrisene indtil de er store nok til selv at kunne æde og drikke. Når grisene tages fra soen, kommer de ind i klimastalde i større flokke, hvor de går indtil de vejer 30 kilo. Herefter transporteres de i gårdens egen transportvogn til to nærliggende stalde, hvor de fedes op til slagtning. Fra slagtesvinene vejer 30 kilo, og indtil de når slagtevægten på 105 kilo, går der cirka to en halv måned.

Når markerne er høstet, bruges en del af halmen i gårdens halmfyr. Fyret opvarmer stalde og stuehus og leverer energi til varmt vand i forbindelse med produktionen.