Søndregaard
Buldregårdsvej 7
Nyker
3700 Rønne

Ring først til Kristina A. Sonne på 2258 1717 og lav en aftale.

Du og Kristina A. Sonne modtager hver en kopi på mail.

Det hele startede med 100 årssøer...

Søndregaard er en svineproduktion. På gården bor Kristina og Hans Peter Sonne med deres to børn Alberte og Rasmus. Kristina og Hans Peter står selv for det daglige arbejde sammen med en medhjælper og to landbrugsskoleelever.

Der hører i alt 120 hektar jord til Søndregaard. Det er det samme som 240 fodboldbaner! På markerne bliver der dyrket rødsvingel, raps, byg og hvede. Det bliver blandt andet brugt til foder.

Landmanden

”Hej, vi hedder Kristina og Hans Peter, og vi er landmænd her på Søndregaard. Vi har boet her siden 1997. I starten havde vi 100 årssøer, nu har vi 600. Det bedste ved at være landmand er, at vi har en afvekslende, indholdsrig og udfordrende hverdag. Og så er det et meget alsidigt arbejde med meget ansvar.”

Dyrene

Der er omkring 600 årssøer på Søndregaard. De producerer omkring 17.000 smågrise om året. Grisene bliver solgt videre til andre  landmænd, når de vejer 30 kg, fordi de skal fedes op. Når de vejer omkring 100 kg, bliver de solgt til slagteriet. Udover grisene er der en hund, høns og katte på Søndregaard.

I kan tage bussen fra Rønne eller Klemensker til Nyker, hvorfra de sidste 1,5-2 km må tilbagelægges på gåben.

"Det bedste ved at være landmand er, at vi har en afvekslende, indholdsrig og udfordrende hverdag."

- Kristina og Hans Peter