Smørjeppegård
Knudsker
3700 Rønne
900 m.

Ring først til Martin Pihl Sode på 2146 3845 og lav en aftale.

Du og Martin Pihl Sode modtager hver en kopi på mail.

Fra 37 køer til 145 køer

Familien på Smørjeppegård består af Martin og Laila, og deres fire børn Nanna, Andreas, Miriam og Laura. Desuden har familien sanktbernhardshunden Balder og masser af kælekaniner.

Martin er uddannet landmand med Grønt Bevis, og han driver til dagligt gården. Laila er sygeplejerske på Bornholms Hospital. På gården er der 1 ansat, mens også Martins far hjælper til cirka i en halvtidsstilling.

Det startede i 1992

Martin og Laila købte gården i 1992. Dengang var der 37 køer på gården og 35 hektar jord. I dag består besætningen af 145 køer, primært SDM – Dansk Holstein. Kostalden er en løsdriftstald, fra 1998, som blev udvidet i 2006. Køerne malkes i malkestalden to gange dagligt og producerer årligt cirka 1400 tons mælk, som leveres til Bornholms Andelsmejeri. I sommerhalvåret græsser køerne om dagen på markerne rundt om gården.

Til gården hører cirka 110 hektar jord, hvilket svarer til cirka 220 fodboldbaner, heraf er cirka 20 hektar i forpagtning. På markerne dyrker Martin primært foder til køerne. Der dyrkes majs, græs og vårbyg med græsudlæg. På gården står Martin selv for at pløje, harve og så - andre opgaver som f.eks. høst klares af en maskinstation.

Der er mulighed for at tage BAT-busserne 1, 5 og 9. de kører alle forbi ejendommens private vej, hvor I kan få bussen til at standse. Den private vej er omkring 500m.

»BAT-busserne 1, 5 og 9 kører næsten lige til stalddøren.«

- Martin Pihl Sode, Landmand