Freerslev Kotel
Freerslev
3330 Gørløse
Ca. 1,2 km

Ring først til Inge Christoffersen Holding på 2337 1928 og lav en aftale.

Du og Inge Christoffersen Holding modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Freerslev Kotel

Erik og Inge bor på Freerslev Kotel. Erik er fuldtidslandmand og varetager den daglige drift af gården. Inge tager sig af besøgstjenesten på gården og hjælper også til i driften med specialopgaver. Der er 4 ansatte, som hjælper med malkningen, pasning af dyrene og markarbejdet.

På gården er der både malkekøer og fedekvæg. Der er lige nu 140 jerseymalkekøer og 100 jerseykvier. Køerne bliver malket to gange dagligt og producerer 3.000 liter mælk om dagen. Mælken leveres til Arla. Derudover er der 120 kvier og kalve af blandingsracen jersey/blåhvid. I løbet af 2017 udfaser Inge og Erik malkekøerne. Dyrene går i løsdriftsstalde og kommer på græs hver sommer. På gården er der fire staldafsnit, hvor kalvene og køerne er opdelt efter alder og efter, hvornår de skal kælve.

På markerne rundt om gården dyrkes forskellige afgrøder, som primært bruges til køernes foder. Hver dag bliver der blandet 11 tons foder ud fra 3 forskellige blandeopskrifter; en foderblanding til ungdyrene, en til goldkøerne og en til malkekøerne.

Den gode fortælling om landbrug

Vi vil rigtig gerne være med til at fortælle om, hvad der foregår på et landbrug i dag. Mange børn har ikke tidligere været på gårdbesøg og set, hvordan mælken bliver produceret og oplevet, hvordan man passer så mange dyr. Det vil vi meget gerne vise frem og hermed give eleverne mulighed for at opleve livet på landet for en dag.

Vi oplever mange forskellige holdninger og meninger om dansk landbrug, og det er dejligt og vigtigt at tage en god snak om tingene. På gårdbesøget får vi også snakket om for eksempel dyrevelfærd, økologi, biologisk balance og bæredygtighed. Den dialog, der opstår ved rundvisningerne, er meget vigtig for os – og vil forhåbentlig også medvirke til, at vores gæster går herfra med en bedre forståelse af landbruget og fødevareproduktionen.

Her er en udendørs skolestue, hvor vi kan sidde og snakke, og hvor I kan spise jeres frokost. Vi har desuden 16 kælne katte, 2 kaniner og mange høns, som også indgår i undervisningen på gården. Inge modtager skoleklasser alle uges dage undtagen mandag.

Udvidet undervisning

Vi tilbyder udvidet undervisningsforløb til alle skoleklasser:

• Efter rundvisningen får eleverne udleveret et opgaveark, som de skal løse ved at gå rundt på gården og observere dyrene, foder, staldene og afgrøder. Opgavernes sværhedsgrad er tilpasset de enkelte klassetrin. Mange af svarene kan findes på plancher og skilte rundt omkring på gården.
  • Opgavebesvarelserne gennemgår vi i fællesskab, hvor alle kan komme til orde. Nogle af spørgsmålene lægger op til dialog, hvor vi snakker om udfordringer og muligheder i fødevareproduktion.
  • Som afslutning serveres et glas af vores egen friskmalkede jersey-komælk.

Det er vores erfaring er, at det giver et større undervisningsmæssigt udbytte at tage et udvidet forløb i forbindelse med jeres gårdbesøg, idet der bliver tid til fordybelse, refleksion og debat. Når børnene først har været på rundvisning og derefter kommer ud for at møde dyrene anden gang, er de helt anderledes åbne og modtagelige for indtryk.

Vi tilpasser tidsforbruget ved den udvidede undervisning, så det passer med jeres rejseplan. Faktura for det udvidede undervisningsforløb sendes direkte til skolen.

OBS! Vi har rigtig mange gårdbesøgsbookinger, så kontakt os i god tid, så I kan komme på gårdbesøg lige netop den dag, der passer jer bedst.

Se mere på gårdens egen hjemmeside, hvor der også er billeder og fortælling om gården. Vi er også på Facebook. Søg efter Freerslev Kotel.

Det tager omkring 20 min at gå hertil fra både landsbyen Freerslev og stationsbyen Gørløse.