Freerslev Kotel
Freerslev
3330 Gørløse
Ca. 1,2 km

Ring først til Inge Christoffersen Holding på 2337 1928 og lav en aftale.

Du og Inge Christoffersen Holding modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Freerslev Kotel

Erik og Inge bor på Freerslev Kotel. Erik er fuldtidslandmand og varetager den daglige drift af gården. Inge tager sig af besøgstjenesten på gården og hjælper også til i driften med specialopgaver. Der er 4 ansatte, som hjælper med malkningen, pasning af dyrene og markarbejdet.

I gårdens stalde trasker 240 Jerseykøer og cirka lige så mange kvier og kalve rundt. Kørerne producerer dagligt 5.000 liter mælk, som sælges til Arla. De bliver malket to gange hver dag i en malkegrav, hvor der kan malkes 24 køer ad gangen. Køerne går i løsdriftsstalde og kommer på græs hver sommer. Kotellet har fire staldafsnit, hvor kalvene og køerne er opdelt efter alder og efter, hvornår de skal kælve.

På markerne rundt om gården dyrker Inge og Erik forskellige afgrøder, som udgør køernes foder. Hver dag bliver der blandet 15 tons foder ud fra 3 forskellige blandeopskrifter; en foderblanding til ungdyrene, en til goldkøerne og en til malkekøerne.

Den gode fortælling om landbrug

Vi vil rigtig gerne være med til at fortælle om, hvad der foregår på et landbrug i dag. Mange børn har ikke tidligere været på gårdbesøg og set, hvordan mælken bliver produceret. Det vil vi meget gerne vise frem og give eleverne mulighed for at opleve livet på landet for en dag.

Vi oplever mange forskellige holdninger og meninger om dansk landbrug, og det er dejligt og vigtigt at tage en god snak om tingene. På gårdbesøget får vi også snakket om for eksempel dyrevelfærd, økologi, biologisk balance og bæredygtighed. Den dialog, der opstår ved rundvisningerne, er meget vigtig for os – og vil forhåbentlig også medvirke til, at vores gæster går herfra med en bedre forståelse af landbruget og fødevareproduktionen.

Her er en udendørs skolestue, hvor vi kan sidde og snakke, og hvor I kan spise jeres frokost. Vi har desuden 18 kælne katte, 2 kaniner og mange høns, som også indgår i undervisningen på gården. Inge modtager skoleklasser alle uges dage undtagen mandag.

Udvidet undervisning

Som noget nyt tilbydes skoleklasser et udvidet undervisningsforløb:

• Efter frokosten får eleverne udleveret et opgaveark, som de skal løse ved at gå rundt på gården og observere dyrene, foder, staldene og afgrøder. Opgavernes sværhedsgrad er tilpasset de enkelte klassetrin. Mange af svarene kan findes rundt omkring på plancher og skilte og har også været indeholdt i den foregående rundvisning.
  • Opgavebesvarelserne gennemgår vi i fællesskab, hvor alle kan komme til orde.
  • Vi afslutter med varm kakao lavet af vores egen friskmalkede jersey-komælk – eller et glas koldt mælk eller saft, hvis det er rigtig varmt vejr.

Det er vores erfaring er, at det giver et stor undervisningsmæssigt udbytte at tage et udvidet forløb i forbindelse med jeres gårdbesøg, idet der bliver tid til fordybelse, refleksion og debat. Når børnene først har været på rundvisning og derefter kommer ud for at møde dyrene anden gang er de helt anderledes åbne og modtagelige for indtryk.

Vi tilpasser tidsforbruget ved den udvidede undervisning, så det passer med jeres rejseplan.

OBS! Vi har rigtig mange gårdbesøgsbookinger, så kontakt os i god tid, så I får den dag, der passer jer bedst.

Se mere på gårdens egen hjemmeside, hvor der også er billeder og fortælling om gården.

Det tager omkring 20 min at gå hertil fra både landsbyen Freerslev og stationsbyen Gørløse.