Ruth og Rasmus

Klassetrin: Førskole, 0. klasse

I hæfterne om Ruth og Rasmus - Madens historier møder vi børnehavebørnene Ruth og Rasmus. De to børn går på opdagelse i madens verden, og gennem de otte små hæfter oplever de, hvor fuldkorn, fisk, kød, frugt, grønt, mælk, ost, æg og kylling kommer fra, mens de også finder ud af, hvad madspild og økologi er for en størrelse. Næsten hver bog slutter af med en opskrift, hvor børnene kan være med til at tilberede maden.

Didaktik og anvendelsesmuligheder
Hæfterne kan anvendes samlet eller enkeltvis i forbindelse med undervisning om forskellige fødevares vej fra jord til bord og maddannelse generelt. De er egnet til højtlæsning for en mindre gruppe børn. Der er store billeder på hver side og faktabokse til den voksne.

Forenklede Fælles Mål
Læremidlet er relevant i forhold til Forenklede Fælles Mål for børnehaveklassen.

8 hæfter á ca. 15 s.

Hæfterne er udviklet i et samarbejde mellem Fuldkornspartnerskabet, Fødevarestyrelsen, Landbrug & Fødevarer, 6 om dagen og 2 gange om ugen.

NB: kun hæfterne om fisk, kød, madspild og økologi er på lager pt., men alle hæfter findes som PDF og kan frit downloades via oversigten til venstre.

Nøgleord
Bøger/Hæfter, Dansk, Førskole, Indskoling, Gratis, Køer, Mælk/ost, Æg, Kyllinger

Bestil læremidler
Ruth og Rasmus fanger FISK, hæfte