Økologi - hvordan og hvorfor

Klassetrin: 7.-9. klasse

Økologi – hvordan og hvorfor? er en temabog om økologisk landbrug og fødevareproduktion. Bogen præsenterer økologi i teori og praksis ud fra emnerne natur og miljø, dyrevelfærd, bæredygtighed, global fødevareforsyning og sundhed. Der er forslag til praktiske undersøgelser og debatter undervejs.

Didaktik og anvendelsesmuligheder
Læremidlet retter sig mod grundskolens 7.-9. klassetrin og undervisningen i naturfagene. Bogen kan anvendes til faglig læsning eller i et fællesfagligt undervisningsforløb ud fra fokusområdet ’Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget’. Brug specifikke kapitler i emnearbejder eller anvend bogen som opslagsværk. Brug den især i forbindelse med gårdbesøg.

Forenklede Fælles Mål
Læremidlet er særligt relevant i forhold til Forenklede Fælles Mål for biologi, geografi og fysik/kemi.

Hæfte, 39 sider.

Supplerende materiale
Se korte og længere udsendelser om økologi og økologisk produktion på Youtube. Søg fx på LandTV + økologi.

Læs mere om økologi på Landbrug & Fødevarers hjemmeside.

Tjek vores hæfte Økologi – hvad er det? for en grundlæggende intro til økologi og økologisk fødevareproduktion. Find også filmklip om økologisk landbrug og opskriftshæftet Økologi på gaflen.

Du kan bestille et gratis klassesæt af Økologi – hvordan og hvorfor?, hvis du og din 7., 8. eller 9. klasse skal på gårdbesøg hos en økologisk landmand. Bøgerne bestilles, når du booker besøget. Du finder en økologisk landmand her.

Nøgleord
Æg, Arbejdskendskab, Biologi, Bøger/Hæfter, Dyrevelfærd, Fysik/kemi, Geografi, Grise, Kartofler, Køer, Kyllinger, Madkundskab, Mælk/ost, Økologi, Udskoling

Bestil læremidler
Økologi - hvordan og hvorfor?, hæfte